Exercitii pentru articulatii sanatoase

 
+5 click pentru
galerie


1a Pozitia corecta - corp bine intins pe saltea, varfurile picioarelor bine intinse, barbia usor ridicata, mainile stranse la spate la nivelul mijlocului.

Este relativ simplu sa redobandim supletea miscarilor si sanatatea articulatiilor. Cu o saltea si multa energie concentrata, acest tip de gimnastica iti asigura un corp mult mai elastic.

1b Din pozitia precedenta, se intind in miscare rapida bratele cat se poate de sus, ridicand doar putin trunchiul. Bazinul ramane lipit de podea. Repetare de 5-6 ori.

2a Aceeasi pozitie ca la 1a, cu grija mare pentru ridicarea barbiei.

2b Se intind simultan, prin miscare ferma, atat mainile, cat si membrele inferioare, incercand pe cat posibil retinerea trunchiului la nivelul solului.

3a Pozitia care imita podul ca la gimnastica, facut din picioare, mainile cu palmele orientate spre interior, picioarele usor departate.

3b Se pastreaza pozitia 3a, cu aducerea unuia dintre picioare peste celalalt, apoi schimbam, in serii de cate 5-7 ori pe fiecare.

4a Din pozitia 3a, fandam bine picioarele, pana ajungem cu posteriorul foarte aproape de podea, fara s-o atingem.

4b Din pozitia anterioara, pastrand mainile in acelasi loc, ridicam un picior peste celalalt, ca o varianta mai complexa a exercitiului de la 3b, cu diferenta ca repetarea se realizeaza dublu. Daca la 3a si b am facut de cate 5-7 ori, acum se va repeta de 14 ori la o serie, iar dupa o pauza de 3 minute se reiau miscarile.

Aceste exercitii duc, in timp, la o normalizare a articulatiilor, la pastrarea motricitatii si sunt foarte bune in loc de incalzirea clasica inainte de lucrul mai intens pe diferite aparate.

Citeste Revista Feliciafacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI