Fructe și legume pe care e mai bine să le cumperi congelate decât proaspete. Ce spun nutriționiștii

Fructele și legumele în stare proaspătă aduc numeroase beneficii organismului. Cu toate acestea, câteva dintre ele sunt mai sănătoase dacă sunt congelate.

Fructe și legume pe care e mai bine să le cumperi congelate decât proaspete. Ce spun nutriționiștii

profimedia

Nutriționiștii spun că unele fructe și legume, atunci când sunt congelate, își păstrează mult mai bine calitățile și aduc un aport mai mare de vitamine și minerale organismului.

Un studiu din 2018 arată că americanii se situează pe primul loc la risipa de fructe și legume pentru că acestea se strică înainte de a fi consumate. Pentru a preveni astfel de situații, unele dintre legumele și fructele care sunt cele mai perisabile ar trebui congelate. Iată care sunt fructele și legumele pe care e mai bine să le cumperi congelate.

Fructe și legume pe care e mai bine să le cumperi congelate

fructe si legume congelate, puse in pungi

Fructe și legume pe care e mai bine să le cumperi congelate decât proaspete. Ce spun nutriționiștii

profimedia

1.Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt uneori culese înainte ca ele să se coacă, dacă sunt folosite pentru export. Astfel, ele se coc în timp ce sunt transportate în alte țări. Pe parcursul acestui drum, ele își pot pierd nutrienți importanți. Tocmai de aceea, cumpărarea fructelor de pădure congelate este o idee mult mai bună atunci când ele nu sunt fructe de sezon. Acest lucru e valabil în cazul căpșunilor, zmeurei, murelor și afinelor.

2.Morcovi

Morcovii congelați își păstrează în timp nivelul de beta caroten și antioxidanți benefici. Altfel, în stare proaspătă, dacă nu sunt consumați la scurt timp după culegere, își pierd toate aceste minerale esențiale.

3.Mango

Probabil tuturor ni se întâmplă să așteptăm zile întregi până se coace un mango sau chiar să ratăm ziua coacerii și să ajungem să îl aruncăm la gunoi. Pentru a evita astfel de situații, un mango congelat poate fi extrem de eficient, fie pentu smoothie-uri, gustări sau deserturi.

4.Mazăre

Mazărea în stare proaspătă poate deveni foarte perisabilă. Dacă, în schimb, te aprovizionezi cu câteva pungi cu mazăre congelată vei putea să o adaugi oricând în supe sau alte mâncăruri gătite.

5.Spanac

Această legumă sănătoasă o poți găsi în stare proaspătă doar primăvara. De regulă, frunzele de spanac se veștejesc rapid dacă nu sunt consumate. Tocmai de aceea, spanacul congelat este o alegere excelentă, păstrându-și toate proprietățile și beneficiile.

6.Broccoli

Dacă ai cumpărat o rădăcină de broccoli și ai uitat-o în frigider câteva zile, îți poți lua adio de la ea. Se usucă foarte repede și își schimbă culoarea. Broccoli congelat este extrem de eficient, fiind nemaipomenit în orice preparat culinar, de vreme ce e bogat în vitamina C și alți nutrienți.

Ultimele știri