Antena Căutare

Fructele care distrug pietrele la rinichi și previn bolile cardiovasculare. Multă lume nu știe unde se găsesc

Mosmonul este un fructe mai putin cunoscute printre romani, mai ales in mediul urban.Acesta este foarte sanatos avand numeroase beneficii pentru sanatate. Afla ce se intampla daca vei consuma moșmon

Ați auzit de moșmon? Unii poate că da, alții poate că nu. Unii poate îl aveți în curte pentru că această specie se întâlnește încă din vechi timpuri pe teritoriul României, dar nu a fost valorificată la nivel de plantație. Totuși ar fi momentul apariției pe piață a moșmoanelor, aceste fructe exotice cu proprietăți medicinale și folosite în special pentru pregătirea deserturilor.

Moșmonul sau Mespilus germanica este un arbust cunoscut încă din Evul Mediu și se consideră că ar fi originar din sud-vestul Asiei și sud-estul Europei. Preferă iernile blânde și verile calde și necesită locuri însorite, cu sol ușor acid. Poate atinge până la 8 metri înălțime, însă în general dimensiunile sunt mai reduse.

Beneficiile cele mai remarcabile ale mușmonului sunt capacitatea sa de a preveni bolile cardiovasculare, de slăbire, previne constipația, ajută la regenerarea țesutului celular, previne cancerul, combaterea durerile premenstruale, dizolvă pietrele la rinichi, menține sănătatea ochilor și alte mule beneficii pe care le vei afla în cele ce urmează.

Mulți încearcă să identifice moșmoanele cu alte fructe, de aici ideea că arată asemeni perelor sau merelor mai mici. Fructele rămân în pom până ce cade o brumă serioasă sau chiar până la primul îngheț deoarece inițial sunt tari și trebuie să se înmoaie. Pot fi păstrate până în primăvară dacă sunt depozitate la loc întunecos, în pivniță sau debara. Moșmoanele au efecte terapeutice asupra stomacului, intestinelor, reumatismului, ajută la reglarea tranzitului intestinal, contribuie la cicatrizarea rănilor și refacerea mucoaselor gastrice și previn infarctul miocardic. Fructele pot fi consumate crude sau preparate în diverse rețete de compot, dulceață, bomboane, băuturi răcoritoare sau sirop.

Articolul continuă după reclamă

Când se culege moșmonul:

Moşmoanele se culeg toamna, după căderea brumei, şi se depozitează până ce miezul se înmoaie. În unele ţări, ele sunt murate sau marinate, iar în industrie sunt folosite la fabricarea marmeladei, jeleurilor, magiunului şi a siropurilor.

Rețetă dulceață de moșmon:

Ingrediente: 1 kg moșmoane, 200 ml apă

Mod de preparare:

Cea mai bună dulceață se face în noiembrie când fructele sunt foarte coapte. Ele se spală bine și apoi se zdrobesc cu mâna, după care dăm prin sită și fierbem aproximativ 20 minute pe foc mic, amestecând continuu. La sfârșit, punem în borcane mici și conservăm în abur uscat.
Poate fi consumată și de către diabetici.

Sursă: www.lumea satului.ro

Greșeli care îți transformă cafeaua zilnică într-o OTRAVĂ pentru organism. Multă lume obișnuiește să facă asta zilnic... Oboseala permanentă, stările de amețeală, căderea părului,creșterea în greutate pot indica insuficiența unei singure vit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 noiembrie 2024. Camelia a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 noiembrie 2024. Camelia a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 14.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x