Antena Căutare

Fructele si legumele, ideale pentru slabit!

Fructele si legumele sunt, in mod natural, bogate in fibre, sarace in lipide si calorii si pline de nutrienti sanatosi in vitamine antioxidante - cum ar fi A, C, si E - importante pentru prevenirea bolii cardiace si a cancerului.

Probabil va este cunoscuta recomandarea de a consuma cinci portii zilnic, dar deoarece atat de multe specii coreleaza dietele bogate in fructe si legume cu scaderea incidentei cancerului, bolii cardiace, diabetului, osteoporozei, specialistii recomanda noua portii pe zi. Iar din moment ce ele contin toate componentele necesare pentru a va ajuta sa slabiti, consumul a noua portii zilnic ar trebui sa fie, de asemenea, o componenta a programului dumneavoastra de scadere ponderala.

Scadeti aportul de lipide

Alimentele grase sunt mult mai bogate in calorii, comparativ cu cele sarace in lipide. Un gram de lipide contine 9 calorii, iar un gram de hidrati de carbon doar 4 calorii. Astfel, prin doar cateva inghitituri de alimente grase, veti consuma foarte multe calorii.

Lipidele pot influenta apetitul persoanelor supraponderale. Intr-un studiu, barbatii supraponderali care au luat o masa bogata in grasimi, inainte de a manca la un bufet, au consumat cu 56% mai mult decat barbatii slabi care au avut aceeasi masa hiperlipidica. Dar cand barbatii suprapoderali au consumat o masa hipolipidica, au mancat aceeasi cantitate la bufet, ca si barbatii slabi, care consumasera, de asemenea, o masa saraca in grasimi. Se pare ca diminuarea apetitului de catre lipide se face mai lent la persoanele supraponderale, datorita faptului ca dureaza mai mult timp pana cand organismul detecteaza aportul de lipide.

Pentru a scadea in greutate, incercati sa obtineti doar 25% din calorii si lipide. Urmeaza cateva modalitati acceptabile pentru a realiza acest lucru.

Alegeti carnea slaba

Alegeti carnea care este in mod natural saraca in grasimi, cum ar fi pieptul de curcan sau puiul fara piele. Iar atunci cand cumparati orice tip de carne, asigurati-va ca nu contine mai mult de 10 grame de lipide la o portie de 90 de grame.

Cautati branzeturile sarace in lipide

Alta modalitate importanta de a va reduce aportul de lipide consta in alegerea branzeturilor si a iaurturilor degresate. Ele contin aceeasi cantitate de calciu si nutrienti ca si varietatile integrale.

Coaceti la cuptor in loc sa prajiti

Daca aveti o reteta care necesita prajire - cum ar fi cartofii prajiti - incercati, in schimb, urmatoarele: stropiti cartofii cu ulei, ca sa nu se lipeasca, si coaceti-i in cuptor la 230 de grade Celsius, pana cand se rumenesc si devin crocanti.

Reduceti portia de desert

Deserturile dulci, satioase, nu trebuie sa includa cantitati astronomice de lipide. Iata cateva solutii pentru a le face mai sanatoase:

- Folositi fulgi de ciocolata in aluat si coca. Acestia se vor raspandi mai usor, permitandu-va sa folositi mai putini.

- Folositi doar jumatate din cantitatea de ciocolata pe care o recomanda reteta dumneavoastra si inlocuiti restul cu cacao pudra, care este mai saraca in grasimi.

- Folositi foitajul fara grasimi in locul untului. Folositi sprayul de stropit cu ulei pentru a nu se lipi foile si pentru a se inmuia.

Citeste si Jurnalul National!

FOTO: hepta.ro

Ce mancam la petreceri pentru a ne pastra silueta... Implantul cohlear rezistent la apa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x