- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Prima masă a zilei este sursa de energie pentru întreagă zi, așa încât, indiferent cât de aglomerate ar fi diminețile, hrana nu trebuie să lipsească din prima parte a zilei, dacă vrem să avem avem un stil de viață sănătos. Potrivit medlife.ro, este important să știm cum ne luăm cel mai bine aportul de energie din alimentele indicate spre a fi consumate dimineață.
Iată care sunt 3 dintre cele mai des întâlnite greșeli pe care le facem la micul dejun.
Prima greșeală este cea mai gravă și anume, să sărim peste mic-dejun, în ideea că așa reușim să consumăm mai puține calorii pe durata întregii zile. Ceea ce trebuie să știm, însă, este că rezultatul merge în sens invers planului nostru. Cercetătorii de la Imperial College London arată că oamenii care nu consumă mic-dejun sunt mai predispuși să consume alimente bogate în calorii de-a lungul zilei și cedează mult mai ușor în față tentațiilor culinare pe care, de altfel, plănuiau să le evite. Această tendita duce la acumularea de grăsimi și pune în pericol orice plan de urmare a unei diete de slăbit.
O altă greșeală este prepararea unui mic-dejun cu un conținut bogat de zahăr. Deși ideea de a mânca o brioșă la cafeaua de dimineață sună apetisant, poate ar fi mai bine să optăm pentru un mic dejun cât mai natural, încercând să ne luăm aportul necesar de zahăr din fructe. În conformitate cu American Heart Association, femeile nu ar trebui să consume mai mult de 6 lingurițe de zahăr pe zi. Pentru a respectă acest lucru nu trebuie să evităm dulciurile în totalitate, dar putem, în schimb, să optăm pentru ciocolată amară și îndulcitori naturali, precum mierea.
O altă greșeală des întâlnită în zilele noastre este mic-dejunul mult prea sărac în calorii. Fie că este vorba de lipsa de timp, ori de aceeași dorită des întâlnită de a încerca să pierdem în greutate, această greșeală reflectă lipsa de informare în privința aportului caloric potrivit pentru mesele din fiecare parte a zilei. Simplu spus, expresia "mănâncă micul dejun că un rege, prânzul că un prinț, iar cină că un cerșetor" este cea mai importantă lecție pe care trebuie să o avem în vedere, dacă punem accentul pe stilul de viață sănătos. Astfel, cercetătorii israelieni au arătat, în urmă unui studiu efectuat recent, că femeile supraponderale care consumă mai multe calorii la mic-dejun decât la cină, pierd mult mai rapid în greutate, în special din zona taliei, decât cele care respectă un număr de calorii pe zi, dar le consumă într-un mod dezorganizat.