Magneziul ar fi esențial pentru buna funcționare a ceasului intern al organismului. Prin urmare, problemele de somn ar putea fi legate de o lipsă a acestui mineral din organism.
Deficiența de magneziu poate cauza:
- stare generală de rău
- amețeală
- insomnie
- irascibilitate
- dureri de cap
- tulburări de somn
- probleme de concentrare
Cea mai simplă modalitate de a afla ce problemă de sănătate ai! Ai nevoie de o linguriţă şi de o pungă din plastic
Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh care au realizat studiu pe această temă consideră că magneziul are un rol foarte important în procesul adormirii.
Magneziul este foarte important
Corpul este reglat de ritmul circadian, ceas intern care controlează stările de veghe și somn. "Buna funcționare a ceasului intern este fundamentală pentru corpul uman. Impactul său asupra stării de sănătate este imens", explică doctorul Gerben von Ooijen, șeful echipei care a elaborat studiul.
Ceasul intern funcționează datorită apei și nutrienților consumați, transformați în energie de celule. Magneziul joacă un rol foarte important în acest proces de conversie a nutrienților în energie. În lipsa lui, ceasul intern va funcționa mai încet, de unde și problemele pe care le au unele persoane în a adormi.
Pentru a adormi bine și ușor trebuie să se mizeze pe magneziu care, pe termen lung, este mai eficient decât un somnifer. El se găsește în legumele verzi cu frunze închise la culoare (spanac, varză sau broccoli), dar și în pește, alune, avocado, banane și în ciocolata neagră. Pentru un adult, aportul zilnic recomandat este de 6 miligrame/kilogram. Însă numai 30-50% din magneziul din alimente este asimilat de organism.
WEEKEND: Alimente care se aseamănă cu organele pe care le ajută să funcționeze mai bine... Bei cafea în fiecare dimineaţă? Trebuie să afli ce înseamnă asta pentru ficatul tău...