Ceaiul de menta calmeaza durerile de burta
Ceaiul de menta are efecte calmante si anumite efecte antispasmotice la nivelul tubului digestiv. Ceaiul se prepara turnand o cana de apa fierbinte peste doua lingurite de menta. Infuzia se acopera si se lasa aproximativ 10 minute. Este recomandat sa se bea, intr-un timp indelungat, la temperatura camerei. Un alt ceai care poate calma durerile stomacale si are actiune antispastica este ceaiul de anason. Infuzia din acest ceai se prepara prin adaugarea a doua lingurite de planta la o cana de apa clocotita si se acopera timp de 15 minute. Ceaiul trebuie sa se bea cu ora inaintea fiecarei mese.
Ceaiul de marar combate indigestia si balonarea
Ceaiul de mar este recomandat in cazul balonarilor, al enterocolitelor si al indigestiilor. O lingurita de planta se adauga la cana de apa fiarta si se lasa acoperit 20 de minute. Este bine sa se bea doua sau trei cani pe zi, indulcite cu miere.
Ceaiul de papadie purifica ficatul, rinichii si splina
Foarte eficient este ceaiul de papadie amestecat cu matase de porumb si roinita. O lingurita de amestec adaugata la o cana de apa este modul de preparare al acestei infuzii. Acest ceai are capacitatea de detoxifia si de a purifica ficatul, rinichii si splina.
Ceaiul de crusin inlatura constipatia
Unul dintre cele mai neplacute efecte alimentare este constipatia, impotriva careia se foloseste ceaiul de crusin. Recomandarea este ca ceaiul de crusin sa fie folosit numai atunci cand este absolut necesar. Se adauga o lingurita de planta la o cana de apa clocotita.
Ceaiul de coada soricelului scade tensiunea
Un ceai cu foarte multe utilizari este ceaiul de coada soricelului. El are un efect benefic atat pentru digestia disfunctionala, cat si pentru scaderea tensiunii. Intr-o cana de apa clocotita se adauga doua lingurite de flori uscate. Pentru efecte imediate trebuie sa se bea trei cani fierbinti pe zi.
Ceaiul de ghimbir alunga senzatia de greata
Ghimbirul este recunoscut pentru faptul ca usureaza digestia si alunga senzatiile de greata. De asemenea, este un remediu excelent pentru tratarea durerilor de stomac. Ghimbirul poate fi consumat ca atare. tulpina proaspata, sau sub forma de ceai. De asemenea, in combinatie cu scortisoara, ceaiul de ghimbir va micsora nivelul de aciditate din stomac si va usura digestia.
Sfaturi pentru a evita indigestia
- Mesele trebuie sa fie regulate si echilibrate cantitativ
- Evita mancarurile grase, picante sau foarte satioase
- Nu lasa sa treaca perioade lungi de timp fara a manca pentru ca apoi sa se consumi o cantitate exagerata de mancare
- Mancarea trebuie mestecata incet
- Redu consumul de cofeina regasita in cafea si cola
- Incearca sa renunti la fumat
Citeste si Revista Felicia!
foto: the-ibenefits.com