Căutare Live

Infarctul, mai greu de detectat in cazul femeilor

Un nou studiu realizat de cercetatorii americani a dezvaluit faptul ca infarctul este mai greu de detectat in cazul femeilor, acestea neavand aceleasi simptme ca si barbatii, relateaza CBS News.

In Statele Unite, infarctul este principala cauza a mortalitatii in randul femeilor, motivul putand fi si dificultatea cu care se detecteaza.

In cazul femeilor, durerile in piept, cel mai cunoscut simptom al atacului de cord, pot sa nu apara. In schimb, durerile la nivelul palmei si bratului stang pot fi foarte intense, acestea radiind si in zona gatului.

Inainte de a face infarct, femeile pot avea senzatia de greata si li se poate parea ca au indigestie.

Dupa ce au fost analizate cazurile a un milion de pacienti care au suferit atac de cord, s-a demonstrat ca femeile sunt cele mai predispuse la a face infarct fara sa sufere dureri in piept. De asemenea, mai putine femei decat barbati reusesc sa supravietuiasca in urma unui infarct.

Foto: hepta.ro

Hula Hoop si trambulina, alternativa distractiva la antrenamentele cardio... Atentie! Piese vestimentare ce iti pun in pericol sanatatea!...
Parteneri
Cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură simplă, dar gustoasă și consistentă, rețeta de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin poate fi ideală pentru astfel de momente.
Catine.ro
Ultimele știri