Ghimbirul este un condiment excelent, dar şi o plantă medicinală eficientă care te va ajuta să topești ca prin minune kilogramele în plus! Chiar și Shakira e una dintre vedetele care-l folosește cu succes!
Ghimbirul ajută la scăderea în greutate. Se poate servi sub formă de ceai sau în alt mod. Rădăcina de ghimbir se curată şi se taie felii, apoi se mănâncă câte o bucăţică înainte de masă. Salată de ghimbir este foarte bună pentru slăbit, se prepară în combinaţie cu rădăcina de ţelină, coajă de portocală, morcovi, sfeclă roşie şi puţină lămâie.
Ghimbirul se poate adaugă în orice fel de mâncare, ajută la normalizarea metabolismului şi oferă energie corpului. Ghimbirul este un produs benefic pentru sistemul digestiv, purifică organismul, tractul gastro-intestinal, intestinul subţire şi gros, ficatul, elimina viermii intestinali, reduce grăsimea nesănătoasă din corp, ajută în eliminarea excesului de grăsime din anumite zone ale corpului, mai ales de pe abdomen şi coapse.
Este important ce cantitate de ghimbir se mănâncă, deoarece în funcţie de această se obţine un efect laxativ sau unul constipant. Astfel dacă se consumă o cantitate mai mică de 10 g de ghimbir proaspăt se ajunge la un efect laxativ, dacă se ia mai mult de 10 g se ajunge la constipaţie. Persoanele care suferă de indigestie, dureri de stomac trebuie să mănânce doar câteva bucăţele de tulpină de ghimbir proaspătă. Această ajută şi la neutralizarea toxinelor din organism şi la creşterea apetitului. Doar 500-2000 mg ghimbir ajută la arderea grăsimilor şi ameliorează balonarea abdominală.