Cocteilul era servit in doze maricele de toate categoriile de varsta, inclusiv de tancii de 2 ani, sustin oamenii de stiinta, citati de publicatia online de specialitate LiveScience.com. Un studiu in acest sens a fost publicat in luna septembrie in revista The American Journal of Physical Anthropology.
Cercetari recente arata ca populatiile nordice care locuiau pe ambele maluri ale Nilului foloseau anumite bacterii gasite in sol pentru tratarea unor infectii precum diareea.
Bacteriile din genul Streptomyces, care produc tetraciclina, sau din genuri similare erau lasate la fermentat, obtinandu-se un amestec acrisor, pe care cercetatorii il compara cu berea (desi "berea" antica a nubienilor semana mai degraba cu un terci cu gust intepator decat cu "o blonda" sau "o bruna" din zilele noastre, recunosc oamenii de stiinta).
Nord-africanii cunosteau inca din Antichitate secretele producerii berii, iar unele cocteiluri medicamentoase, cum era cel al tetraciclinei, respectau aceste reguli.
Potrivit cercetatorilor de la o companie farmaceutica din Statele Unite, analizele chimice efectuate pe mai multe fragmente de oase umane gasite la granita sudanezo-egipteana au confirmat faptul ca nubienii erau familiarizati cu efectele tetraciclinei.
Cu toate acestea, exista inca semne de intrebare daca acest popor vechi stia cu adevarat daca ceea ce numim noi astazi "tetraciclina" era, de fapt, un leac. Majoritatea oamenilor de stiinta sunt aproape convinsi ca nubienii cunosteau beneficiile tetraciclinei, de vreme ce in tesuturile osoase au fost gasite urme importante ale antibioticului.
Tot articolul, in Jurnalul National
Descopera daca esti o femeie "skinny-fat"!... Fa pilates, pentru o postura frumoasa!...