Chiar daca pare incredibil, mustarul nu este numai un condiment folosit la aromatizarea mancarurilor, ci are si proprietati terapeutice. Mustarul este obtinut din semintele plantei de mustar, fiind unul dintre condimentele cele mai vechi cunoscute de omenire.
Potrivit secretele.com, încă din cele mai vechi timpuri, mustarul era considerat un medicament mai degraba decat un aliment. Hipocrate folosea semintele de mustar in tratamentul multor afectiuni. Francezii au pus la punct metoda de producere a mustarului.
Deja in secolul al 9-lea, calugarii francezi isi suplimentau veniturile in mod considerabil prin producerea de mustar. Mustarul nu numai ca stimuleaza pofta de mancare (mareste producerea de saliva de pana la 8 ori), ci si sprijina digestia. Mustarul este un agent antiinflamator, antioxidant si are proprietati usor laxative. Chiar si in cantitati mici, mustarul poate neutraliza toxinele si ajuta in cazul indigestiei.
Mustarul poate fi considerat un superstar din punct de vedere nutritional.
O lingurita de seminte de mustar alb contine 84,2 mg de acizi grasi omega 6, 87,1 mg de acizi grasi omega 3, 22,2 mg de potasiu, 9,7 mg de magneziu, 27,3 mg de fosfor si 16,9 mg de calciu. Semintele de mustar contin curcuminoizi. Acestia sunt antioxidanti care poseda proprietati remarcabile in combaterea cancerului si reducerea inflamatiei.
Un studiu, publicat in Jurnalul de Medicina Alternativa in 2009 a dovedit ca, in majoritatea cazurilor, curcumina poate atenua durerea cauzata de afectiunile inflamatorii precum artrita reumatoida, boala inflamatorie a colonului si sindromul colonului iritabil
Află AICI cum sa folosesti mustarul in lupta impotriva cancerului si afectiunilor inflamatorii!