Dieta cu cartofi este un regim hipocaloric, astfel că nu e recomandat să o ţii mai mult de trei zile, fiind utilă pentru că te ajută să scazi rapid în greutate. Practic e suficient dacă trei zile pe săptămână te ambiționezi să o respecți, iar în celălalte eviți sucurile acidulate, dulciurile și pâinea.
Exemplul Mariei, o tânără din SUA, care a slăbit spectaculos este dovada incontestabilă că dieta chiar face minuni!
Ziua 1:
Mic dejun: Un cartof de dimensiune medie fiert sau copt şi un pahar (de 200 ml) de iaurt.
Poţi elimina apa în exces din organism, încearcând să reduci consumul de sare. Este indicat să mănânci cartofii fără niciun fel de condiment.
Prânz: doi cartofi fierţi sau copţi şi un pahar de iaurt
Cină: două pahare de iaurt
Ziua 2:
Mic dejun: un pahar de iaurt
Prânz: doi cartofi fierţi sau copţi şi un pahar de iaurt
Cină: un cartof fiert şi un pahar de iaurt
Ziua 3:
Mic dejun: un pahar de iaurt
Prânz: un cartof fiert sau copt şi un pahar de iaurt
Cină: un pahar de iaurt