Expertii au descoperit ca migrenele, care afecteaza intre 10 pana la 15% din populatie, cresc riscul de leziuni pe creier.
Autorul acestui studiu este Dr. Messoud Ashina, de la Universitatea din Copenhaga. Ea spune: „Traditional, migrenele au fost considerate un lucru benign, fara consecinte pe termen lung.
Analizele facute de noi sugereaza ca acestea pot vatama permanent structura creierului, in mai multe feluri.”
Dr. Ashina a facut 19 studii pentru a vedea daca oamenii care au migreneprezinta un risc crescut de leziuni pe creier sau schimbari ale volumului creierului.
Rezultatele au aratat ca migrenele cu aura cresc riscul de leziuni in materia alba a creierului cu 68%, iar migrenele fara aura cresc acest riscul cu 34%.
Migrena este o afectiune cronica ce se caracterizeaza prin cefalee recurenta, de intensitate moderata spre severa, adesea asociata cu o serie de simptome ale sistemului nervos autonom. Termenul provine din greaca de la „hemikrania” - durere intr-o parte a capului, de la „hemi-”, jumatate și „kranion - craniu.
In mod tipic, migrenele sunt unilaterale (afecteaza doar o jumatate a capului) și au un caracter pulsatil, cu o durata cuprinsa intre 2 și 72 de ore.
Pana la o treime din pacienti percep o aura: o tulburare trecatoare de natura vizuala, senzitiva, lingvistica sau motorie, care semnaleaza ca in curand se va instala cefaleea.
Cercetatorii au demonstrat ca migrenele sunt mai frecvente in cazul celor care castiga mai putin. De exemplu 20% dintre femeile intre 25 - 34 de ani cu venituri mari, in comparatie cu 29% din cele cu venituri medii si 37% din cele cu venituri mici.
La barbati, lucrurile stau astfel: 5% dintre cei cu venituri mari au migrene in comparatie cu 8% dintre cei cu venituri medii si 13% dintre cei cu venituri mici.
Slabeste 10 kilograme, fara efort... Secrete naturale pentru schimbarile de dispozitie...