Căutare Live

Muzica, cheia catre o viata lunga si sanatoasa

Ii vezi pe strada, ii vezi in autobuz, tramvai, metrou, ii vezi la cozi, ii vezi la munca! Sunt peste tot! Oamenii care asculta muzica aproape non-stop nu mai surprind pe nimeni. Altfel trece timpul cand in timpane iti rasuna acordurile favorite. Totusi, muzica nu are doar rolul de a ne intretine atunci cand nu e nimic distractiv in jur. Studiile au demonstrat ca melodiile au o gama larga de efecte. Sa nu uitam ca s-au dezvoltat terapii pentru cei cu probleme psihice sau neurologice.

Rock, pop, dance, house, indiferent de genul pe care il preferam, muzica face parte din viata noastra. O ascultam aproape tot timpul: pe o banca in parc, la metrou sau in autobuz, cand stam intinsi in pat sau cand facem treaba prin casa. Dar muzica nu are doar functia de a ne relaxa sau de a ne binedispune.

Muzica poate avea un rol de neuromodulator. Poate sa moduleze atat capacitatea intelectuala sau gandirea abstracta. Sunt multi savanti care foloseau muzica ca un stimulent pe perioada creatiei lor.

Pentru unii, muzica este modalitatea perfecta de a retine mai usor ceea ce citesc.

Adevaratii melomani nu se manifesta doar acasa sau in discoteci. Daca le vine sa danseze, o fac in plina strada, fara sa tina cont de comentariile rautacioase ale celor din jur.

Parerea universal valabila este ca artistii traiesc intr-o lume a lor. Nici nu ar putea sa fie altfel, avand in vedere ca sunt inconjurati permanent de muzica. In plus, conform unor studii, muzicienii sunt mai longevivi decat restul oamenilor, tocmai pentru ca au acea detasare de cotidian.

Auzul este primul simt atunci cand ne nastem si ultimul care se pierde inainte de moarte. Prin urmare, starea nostra de spirit, dar si de sanatate este influentata de ce auzim in jurul nostru, iar o singura nota muzicala ne poate deconecta de tot ce este in jurul nostru.

Specialistii, mai aproape de vindecarea sindromului Down!... Cum devii propriul tau dusman: 9 obiceiuri daunatoare pentru piele...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri