- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Când mănânci mere, asigură-te că nu dai la o parte coaja. Aceasta ascunde un secret pe care mulți nu îl știu! Uite la ce este bună coaja de măr.
Bogată în fibre
Un măr mediu conține 4,4 grame de fibre, potrivit naturalhealthcareforyou.com. Dacă arunci coaja, rămâi cu doar 2,1 grame de fibre, de aceea este recomandat să îl mănânci fără să îl cureți. Coaja are și mai multe vitamine și te ajută să tratezi anumite proleme de sănătate.
Calmează problemele de respirație
Mărul conține quercetină, un compus care ajută în calmarea problemelor respiratorii, și se găsește în coajă. Un studiu a arătat că oamenii care consumă cinci sau mai multe mere pe zi au plămâni mai sănătoși decât cei care mănâncă mai puține.
Previne apariția cancerului
Un studiu din 2007 al cercetătorilor de la Universitatea Cornell a arătat că în coaja de măr se găsesc terpene, compuși care previn apariția cancerului. Substanțele sunt eficiente mai ales împotriva cancerului de colon, de ficat și de sân.
Scoate limba şi află ce probleme de sănătate ai! Cum îţi dai seama dacă eşti bolnav, după culoare
Merele sunt extrem de benefice pentru sănătate
Protejează memoria
Quercetina este un antioxidant care protejează și împotriva degradării țesutului creierului și scade riscul apariției bolii Alzheimer.
Previne obezitatea
Acidul ursolic este o altă substanță care se găsește în coaja mărului și care previne apariția obezității. Acidul ursolic ajută la dezvoltarea masei musculare, arde caloriile și scade riscul obezității.
Cum folosești coaja de măr
Dacă nu îți place să mănânci mărul întreg, poți păstra coaja pentru a prepara un ceai delicios. Ceaiul din coji de mere stimulează funcțiile stomacului, reglează metabolismul și calmează durerile articulare.
Este foarte ușor de preparat. Ai nevoie de aproximativ 500 – 600 de ml de apă, coaja de la 5-6 mere medii, un vârf de scorțișoară și un pic de esență de vanilie, pentru gust. Încălzește apa, iar când începe să fiarbă, adaugă coaja de mere, scorțișoara și vanilia. Dă focul la mic și lasă totul să fiarbă pentru 10 minute. Bea acest ceai o dată sau de două ori pe zi. Dacă nu ți se pare dulce, poți adăuga miere.