Nu mai face greșeala de a le arunca! Uite cât de sănătoase sunt cojile de ouă şi ce poţi face cu ele!

Cojile de ouă sunt surse naturale de minerale, conţinând aproape 90% calciu – un element de care organismul nostru are mare nevoie şi pe care îl asimilează foarte repede.

Coji de ouă

Cojile de ouă sunt surse naturale de minerale, conţinând aproape 90% calciu – un element de care organismul nostru are mare nevoie şi pe care îl asimilează foarte repede.

Calciul ajută sistemul osos şi previne pariţia osteoporozei, stimulează producţia de globule, reglează tensiunea arterială şi nivelul de colesterol din sânge. Cojile de ouă sunt bogate în fier, zinc, magneziu, cupru, fluor, fosfor şi crom. Este suficient să consumăm 1,5-3 grame de coji de ouă pisate pentru necesarul zilnic de calciu pe care îl cere organismul.

  • Tratament pentru un sistem imunitar puternic şi curăţarea sângelui de toxine - Pisează foarte bine cinci coji de ouă până când ajungi la consistenţa unei pulberi foarte fine. Amesteca praful cu trei litri de apă şi păstrează lichidul la frigider pentru 7 zile. Bea în fiecare zi câte un pahar sau două adăugând pentru un gust mai bun suc de lămâie.
  • Tratament pentru stimularea glandei tiroide - Pisează opt coji de ouă şi adaugă apoi sucul a două lămâie. Păstrează amestecul la frigider pentru câteva ore. După ce cojile s-au înmuiat, adaugă un litru de alcool şi lasă mixtura 7 zile la frigider înainte de a o consuma. Se ia zilnic, de trei patru ori, câte o linguriţă.
  • Tratament împotriva gastritei şi a ulcerului stomacal - Sparge câteva coji de ouă şi pisează-le bine. Adaugă două linguriţe de suc de lâmâie şi un litru de lapte cald. Bea din această compoziţie de două ori pe zi, dimineaţa înainte de masă şi seara, înainte de culcare.
Ultimele știri