"In general, oamenii ar trebui sa acorde mai multa atentie consumului de carbohidrati si sa incerce sa inlocuiasca carbohidratii rafinati, inclusiv orezul alb, cu cereale integrale", a declarat cercetatorul dr. Qi Sun.
La acest moment, specialistii din America recomanda ca jumatate din carbohidratii pe care o persoana ii consuma sa provina din cereale integrale. Conform datelor oferite de U.S. Department of Agriculture, consumul de orez s-a triplat din 1930 incoace, insa majoritatea cantitatii consumate de americani este orez alb, ce contine putine fibre, vitamine si minerale, datorita procesului de rafinare.
La sfarsitul perioadei de studiu, specialistii au putut lega consumul de orez de cresterea riscului aparitiei diabetului in cazul a 40.000 de barbati si 157.000 de femei, dintre care 10.507 au suferit de diabet de tip II.
In cazul in care o treime din orezul alb consumat in fiecare zi (circa 50 de grame) este inlocuita cu orez brun, acest lucru ar putea reduce riscul aparitiei diabetului de tip II cu 16 procente. Daca toata cantitatea de orez alb este inlocuita cu orez brun, atunci riscul scade cu 36%.
Nutrientii impiedica aparitia cancerului la plamani... VIDEO! Dieta cu un cub de gheata...