Antena Căutare

Pijamaua inteligentă poate deveni un accesoriu esenţial pentru cei care suferă de insomnii

Pentru 200 de dolari, problemele de somn ar putea deveni istorie cu ajutorul unei pijamale inteligente care înglobează tehnologii în premieră.

Pijamaua inteligentă poate deveni un accesoriu esenţial pentru cei care suferă de insomnii
pijama inteligenta

Pentru 200 de dolari, problemele de somn ar putea deveni istorie cu ajutorul unei pijamale inteligente care înglobează tehnologii în premieră.

Oamenii de ştiinţă americani au creat o pijama inteligentă care culege mult mai multe informaţii decât orice alt dispozitiv din industria somnului până acum. Mai mult, aceasta oferă confortul unei pijamale obişnuite şi se poate spăla, la fel ca o pijama obişnuită.

La baza produsului stă un proces numit depunere reactivă de vapori, care facilitează sintetizarea unui polimer şi depunerea acestuia în formă de vapori direct în ţesătură, în scopul formării componentelor electronice şi a senzorilor integraţi.

Creată de Universitatea din Massachusetts, “Phyjama” dispune de 5 straturi textile care integrează senzori. Cele 5 straturi comunică între ele prin intermediul unor fire de nailon placate cu argint şi acoperite de bumbac.

Firele care vin din straturile textile se unesc într-un circuit de mici dimensiuni, găzduit de un buton. În acelaşi buton este integrat şi un transmiţător Bluetooth care realizează transmiterea wireless a datelor.

Pijamaua include două tipuri de senzori cu autoreglare care detectează "mişcările balistice" ale corpului şi schimbările de presiune. Patru dintre straturile textile sunt piezoelectrice şi detectează nivelurile constante de presiune, precum cel rezultat în urma întinderii corpului în pat.

Aceste straturi sunt plasate în diverse locuri ale pijamalei pentru a se putea determinat calitatea somnului.

Informaţiile despre frecvenţa cardiacă sunt obţinute cu ajutorul unui plasture triboelectric, care poate detecta modificările rapide de presiune, cum este cazul pompării fizice a inimii. Este pentru prima oară când o astfel de tehnologie este folosită pentru monitorizarea inimii, motiv pentru care a fost şi brevetată cu această ocazie.

“Phyjama” a fost testată cu ajutorul unei echipe de voluntari, iar acurateţea informaţiilor obţinute de senzori a fost verificată independent.

Cercetătorii estimează că pijamaua poate ajunge pe piaţă în următorii doi ani la un preţ cuprins între 100 şi 200 de dolari.

Sursa: News.ro

De ce e bine să mănânci căpșuni. Beneficii nebănuite pentru sănătate... Schimbări la pachetul de servicii medicale de bază gratuite! Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x