- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Plouă, e frig și vrei un trup de zeiță? Dieta cu alcool, numai bună de ținut pe o vreme ca asta! Desigur, nu ne referim la consumul exagerat de alcool (lucru interzis de către nutriţionişti), ci la o terapie cu vin, una care te va scăpa de kilogramele în plus!
Dieta cu alcool este de fapt o dietă cu vin care este inventată medicul cercetăror britanic Roger Corder în cartea să ”The wine diet: A complete nutrition and lifestyle plan”. Specialistul a ajuns la concluzia ca dieta pe baza de vin roşu ajută la scăderea în greutate şi este benefică pentru sănătate.
Corder crede că o cantitate mică de vin roşu consumată zilnic contribuie la un stil de viaţă sănătos. Un pahar de vin roşu de 100 ml conţine 70-80 calorii. Nu se mănâncă nimic după ora 18. Dieta se ţine timp de două luni. Este bine să se consulte un medic înainte de a începe o astfel de dietă.
Exemplu de dietă cu vin:
Luni
Mic dejun: un iaurt şi o felie de pâine prăjită.
Prânz: 25-30 ml vin roşu, 100 g carne fiartă, 100 g salată de legume proaspete cu o linguriţă de ulei vegetal.
Cină: 150 g peste fiert, 150 g salată din varză, ardei verde, puţină ceapă şi o linguriţă de ulei vegetal, o felie de ananas.
Marţi
Mic dejun: un pahar de suc natural de portocale, un gălbenuş de ou crud sau două ouă de prepeliţă, 2 biscuiţi sau o felie de pâine prăjită.
Prânz: 25-30 ml vin roşu, 150 g carne fiartă de porc, 150 g salată din morcovi cruzi raşi pe răzătoare cu puţină smântână.
Cină: 150 g carne fiartă de porc, 200 g salată de fructe sau un pahar de suc de mere. Salată se poate realiza din diferite fructe: ananas, caise, mere, căpşuni, portocale, etc.
Miercuri
Mic dejun: 100 g brânză de vaci ce are conţinut redus de grăsimi, o ceaşcă de cafea neagră şi o cană de ceai fără zahăr.
Prânz: 25-30 ml vin alb, 150 g carne fiartă de pui, 150 g salată din roşii, puţină ceapă şi smântână.
Cină: 150 g carne fiartă de pui, 150 g salată din legume fierte la alegere, o felie mică de pâine neagră şi o felie de ananas.
Joi
Mic dejun: un pahar de suc de portocale, un gălbenuş de ou crud, 2 biscuiţi sau o felie de pâine prăjită.
Prânz: 25-30 ml vin alb, 100 g carne fiartă de pui sau porc, un bol de supă din carne de pui şi legume.
Cină: 200 g peste fiert, un măr, o felie de ananas sau un pahar de suc de ananas.
Vineri
Mic dejun: un iaurt cu 2 biscuiţi sau o felie de pâine prăjită.
Prânz: 25-30 ml vin roşu, 100 g carne fiartă de pui, 150 g salată de legume crude cu o linguriţă de ulei vegetal.
Cină: 100 g peste fiert, o cană de suc de portocale, un măr, o felie de ananas sau o portocală.
Sâmbătă
Mic dejun: 100 g brânză de vaci, o ceaşcă de cafea neagră sau o cană de ceai fără zahăr.
Prânz: 25-30 ml vin roşu, 100 g carne fiartă, 100 g salată din sfeclă fiartă, prune şi un pic de smântână.
Cină: 100 g peste fiert, doi cartofi fierţi, o felie de ananas, o portocală sau un pahar de suc de portocale.
Duminică
Mic dejun: un bol de terci de hrişca cu lapte.
Prânz: 25-30 ml vin roşu, 100 g carne fiartă de pui, 150 g salată din legume crude cu o linguriţă de ulei vegetal.
Cină: 100 g carne fiartă de pui, un cartof fiert, o felie de ananas, un măr sau un pahar de suc de mere.
Sursă: bodygeek.ro
Avertisment al medicilor. Nu mâncaţi căpşune dacă suferiţi de această boală!... Detaliul de care nu ai ţinut cont niciodată! Ce se întâmplă în corpul tău când stai cocoşat: dureri de cap şi memorie af...