Antena Căutare

Tu știai? Telefonul mobil este PERICOLUL sănătății noastre! Radiațiile emise pot duce la o BOALĂ foarte gravă

Telefonul mobil, cel mai utilizat gadget de întreaga planetă, se pare că este și cel mai dăunător din punctul de vedere al sănătății. Conform cercetătorilor din cadrul NTP (Național Toxicology Program) au ajuns la concluzia că radiațiile emise de telefoanele mobile duc la o boală gravă.

Telefonul mobil, cel mai utilizat gadget de întreaga planetă, se pare că este și cel mai dăunător din punctul de vedere al sănătății. Conform cercetătorilor din cadrul NTP (Național Toxicology Program) au ajuns la concluzia că radiațiile emise de telefoanele mobile duc la o boală gravă.

Conform studiilor acestora, există o dovadă clară care atestă că rozătoarele expuse la doze mari de radiaţii ale undelor radio precum cele folosite la telefoanele mobile dezvoltă tumori canceroase pe inimă.

Mai mult, există dovezi care arată că expunerea aceasta la radiaţii este asociată cu cancerul la glandele suprarenale şi la creier, scrie Medical Xpress.

„Expunerile folosite în acest studiu nu pot fi comparate în mod direct cu cele pe care le suferă oamenii atunci când folosesc telefonul mobil”, a precizat John Bucher, membru al echipei de cercetare.

„În studiul nostru, şobolanii şi şoarecii au fost expuşi la radiaţie de unde radio pe tot corpul. Oamenii sunt expuşi doar în anumite zone ale corpului, acolo unde îşi ţin telefoanele. Mai mult, nivelurile de expunere şi duratele din studiul nostru sunt mai mari decât cele experimentate de oameni”, a adăugat cercetătorul.

Cel mai scăzut nivel de expunere folosit în studiu a fost egal cu maximul expunerii locale la utilizatorii de mobil, care se întâlneşte foarte rar la oameni. Cel mai mare nivel de expunere din studiu a fost de patru ori mai ridicat decât nivelul maxim permis, relatează descopera.ro.

„Credem că legătura dintre radiaţia de frecvenţă radio şi tumori în şobolanii masculi este reală, iar experţii care nu au participat la studiu sunt de acord”, a precizat Bucher.

Sfecla roșie, o minune a naturii! Beneficiile ei te vor face să o consumi zilnic. Tu știai câte boli previne?... Atenţie mare! 5 semne că eşti predispus la un infarct. Nu le ignora sub nicio formă!...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x