Practicat din timpuri stravechi de vindecatorii traditionali din Hawaii, masajul Lomi-Lomi este foarte apreciat de cei care l-au incercat. Ei spun ca dupa o singura sedinta de masaj hawaiian se simt relaxati, eliberati de tensiune si oboseala, isi regasesc pofta de viata si optimismul. Dar rezultatele se vad si la nivelul pielii. Dupa un astfel de masaj pielea este catifelata, celulita se atenueaza. Aflati in continuare cinci motive pentru a incerca aceasta metoda de relaxare intr-un univers exotic.
Vanilie, orhidee, ylang-ylang
O sedinta de masaj Lomi-Lomi presupune o calatorie senzoriala in insulele Hawaii. Aceasta datorita uleiurilor esentiale folosite pentru acest masaj: vanilie, ylang-ylang, orhidee, monoi, portocala, mandarin, nuca de cocos, nuca de macadamia. Inainte de aplicarea uleiului esential, corpul este pulverizat cu apa pura provenind din izvoarele de origine vulcanica din Hawaii. Datorita proprietatilor deosebit de hidratante ale uleiurilor esentiale si ale apei termale, dupa masaj pielea ramane fina, catifelata si usor parfumata.
Masajul Lomi-Lomi este unic prin miscarile si manevrele executate de terapeut. Tehnica Lomi-Lomi presupune folosirea antebratelor, coatelor si mainilor, iar miscarile se fac prin gesturi lungi si continue, fara intreruperi sau miscari sacadate. Cei care au beneficiat de acest masaj au descris senzatia provocata de aceste miscari ca fiind asemanatoare unor valuri care invaluie tot corpul.
Energie pozitiva
Masajul Lomi-Lomi este insa mai mult decat atat. Este si o terapie spirituala, care trebuie practicata de un terapeut specializat in acest sens. Nu este suficient ca terapeutul sa execute miscarile respective, ci el trebuie sa fie pregatit din punct de vedere spiritual, sa fie calm si sa aiba o atitudine pozitiva. Terapeutul are datoria de a-l face pe cel caruia ii face masaj sa se simta binevenit ca si cum ar ajunge in Hawaii si ar fi intampinat cu ghirlande de orhidee, ca simbol al ospitalitatii.
In timpul masajului, terapeutul trebuie sa fie ghidat de gandul ca prin miscarile executate se transmite un flux de energie pozitiva. De altfel, aceasta tehnica are ca principal obiectiv elibe¬rarea blocajelor energetice. Aplicarea unei pietre vulcanice calde pe anumite puncte-cheie restabileste circulatia energiei vitale. Punctele-cheie sunt: coccisul, zona lombara, plexusul solar, zona dintre omoplati, ceafa. Si uleiurile esentiale folosite pentru masaj sunt incalzite.
Relaxare unica
Combinatia dintre caldura, stimularea zonelor energetice si parfumul subtil al uleiurilor esentiale transforma masajul Lomi-Lomi intr-o experienta de relaxare unica.
Masajul Lomi-Lomi este efectuat in asa fel incat sa induca o stare de relaxare profunda prin concentrarea atentiei asupra senzatiilor fizice, in timp ce gandurile, stresul, oboseala sunt uitate. Terapeutul maseaza mai intai o mana si un brat, apoi piciorul si gamba opusa, dupa care celalalt picior si in final mana si bratul opus. S-a demonstrat ca masajul executat dupa schema creeaza o stare de bine si de relaxare absoluta, nemaiintalnita in alte tipuri de masaj.
Miscarile se concentreaza pe straturile musculare profunde, de-a lungul fibrelor musculare si tendoanelor, dar si perpendicular pe acestea. Miscarile efectuate in ritm lent, dar profund alunga tensiunea musculara. De aceea, masajul Lomi-Lomi este recomandat tuturor persoanelor care doresc sa-si mentina starea de sanatate, dar si celor care sufera de contracturi ale musculaturii, de oboseala cronica, tulburari depresive.
CONTRAINDICATII
- convalescenta dupa fracturi sau alte boli grave;
- varice;
- tromboza sau trombofeblita;
- boli de piele;
- sarcina.
Citeste si Jurnalul National!
FOTO: hepta.ro
Nucile te ajuta sa slabesti rapid!... Diete sanatoase: Cum sa opresti mancatul emotional...