Cum să scapi de insomnie cu ajutorul acestor remedii naturale și la îndemâna oricui

Insomnia este o afecțiune foarte neplăcută care atrage după sine oboseala sau încordarea psihică. Pentru tratarea insomniei, pe cale naturală, iată câteva plante medicinale foarte eficiente și la îndemâna oricui, din care vă puteți prepara ceaiuri cu efecte în combaterea insomniei.

Mușețelul este una dintre cele mai eficiente plante în combaterea insomniei și este foarte bună atât în cazul copiilor, cât și al vârstnicilor. Este bun pentru calmarea sistemului nervos și tratarea celor ce suferă de anxietate. Poate fi consumat sub formă de ceaiuri , dar și pentru băi din plante atât corporale, cât şi la picioare.

Valeriana are un efect foarte bun asupra organismului în cazul celor ce suferă de insomnii. Are efect de relaxare atât asupra sistemului nervos, central cât și asupra celui periferic, relaxând mintea și mușchii. Este recomandată sub formă de ceai, dar și de tinctură.

Gura lupului este planta ideală pentru cei cu așa zisa "minte ocupată", care nu pot dormi din cauza gândurilor ce-i macină. Este o plantă liniștitoare. Combinată cu valeriana este un somnifer natural excelent.

Hameiul este un tonic puternic pentru sistemul nervos și foarte eficient în tratarea insomniei cauzate de hipertensiune. Această plantă ajută la ameliorarea anxietății și ajută la calmarea stresului și la tulburările gastro-intestinale. De reținut este că fitoterapeuții avertizează asupra faptului că hameiul nu trebuie consumat de cei care suferă de depresie cronică.

Sursa: almanahonline.ro

Ultimele știri