Antena Căutare

Nimeni nu îi dădea nicio șansă! Un tânăr imobilizat de 5 ani în scaunul cu rotile, a reușit să meargă din nou cu ajutorul acestui tratament revoluționar!

La cinci ani după ce a suferit un accident cu un snowmobil și nu a reușit să miște un singur mușchi de la extremitățile inferioare, Jered Chinnock, de 29 de ani, a experimentat din nou ceea ce înseamnă să meargă. Această minune se datorează participării sale la un studiu clinic efectuat la Clinica Mayo (Rochester), de unde nu putea nici măcar să miște un deget.

O nouă șansă pentru persoanele paralizate! Doctorii au reușit să îi ofere o a doua șansă la viață! După 5 ani de stat imobilzat într-un scaun cu rotile, un tânăr de 29 de ani a reușit să meargă din nou

La cinci ani după ce a suferit un accident cu un snowmobil și nu a reușit să miște un singur mușchi de la extremitățile inferioare, Jered Chinnock, de 29 de ani, a experimentat din nou ceea ce înseamnă să meargă. Această minune se datorează participării sale la un studiu clinic efectuat la Clinica Mayo (Rochester), de unde nu putea nici măcar să miște un deget.

Cel mai bun lucru este că el a făcut-o fără semnalele creierului implicate în mișcările voluntare. Este tocmai această conexiune care face să dispară leziunile grave ale măduvei spinării și care împiedică înălțarea și mersul pe jos. După cum argumentează Manuel Murie, președintele Societății Spaniole de Neuroreabilitate, "până în prezent, nu avem un tratament eficace pentru o persoană cu leziuni complete ale măduvei spinării, așa cum este cazul pacientului din Clinica Mayo".

O veste îmbucurătoare, potrivit rezultatelor studiului clinic pe care revista "Nature Medicine" tocmai a publicat-o. O echipă de cercetători de la Universitatea din California-Los Angeles (UCLA) și Clinica Mayo din Statele Unite a reușit să depășească absența semnalelor cerebrale pentru a ghida pașii cu o combinație de electrostimulare și terapie fizică.

Rezultatele sunt demonstrate de acest tânăr care s-a înscris acum doi ani în studiul care oferă astăzi speranță acelor pacienți aflați în aceeași situație. Tânărul Jered Chinnock, de 29 de ani nu a putut să se miște timp de cinci ani din cauza leziunilor pe care le suferise în vertebrele toracice, în mijlocul spatelui. "El a fost diagnosticat cu pierderea completă a funcției sub leziunea măduvei spinării, ceea ce înseamnă că nu putea să se miște sau să se simtă ceva în zona afectată", explică doctorii.


În prima fază a studiului,bărbatul a participat la un program de terapie fizică timp de 22 de săptămâni și apoi, Kendall Lee și echipa sa, de la Departamentul de Medicină Fizică și Reabilitare din Clinica Mayo, au implantat chirurgical un electrod plasat în spațiul epidural (partea cea mai exterioară a canalului spinal, chiar sub zona afectată). "Electrodul este conectat la un dispozitiv care generează impulsuri electrice sub pielea abdomenului și comunică fără fir cu un controler extern".

Se știe că stimularea electrică a măduvei spinării are potențial terapeutic la oameni prin facilitarea contracțiilor involuntare ale mușchilor, deși utilizarea acestui dispozitiv necesită permisiunea expresă a Agenției Americane pentru Medicamente (FDA). Când pacientul s-a recuperat din operație, acesta s-a întors la laborator pentru a continua reabilitarea și electrostimularea spinării. Cheia constă în faptul că impulsurile electrice sunt ajustate și modulate, în timp ce fizioterapeuții ajută pacientul să mobilizeze mușchii, cu sarcini specifice.

Fructul minune care i-a înnebunit pe români! E bogat în vitamine, minerale și grăsimi și e importat de 30 de ori mai mul... Bebeluș de doar 11 luni, mort la Timișoara! Familia este distrusă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x