Căutare Live

S-a descoperit vaccinul impotriva Alzheimer-ului

Cercetatorii suedezi au creat un vaccin impotriva Alzheimer-ului care ar putea reduce la jumatate numarul celor care sufera de aceasta boala, relateaza portalul Science Daily.

Vaccinul denumit CAD 10 poate intarzia aparitia acestei boli. Organismul celor carora le este administrat incepe sa creeze anticorpi pentru a lupta impotriva depunerilor amiloide care se produc la nivelul creierului in cazul celor care sufera de Alzheimer.

Oamenii de stiinta au testat vaccinul pe o perioada de trei ani. Au descoperit ca 74% dintre cei care au fost imunizati au avut un nivel mai crescut de anticopri in organism dupa ce au facut vaccinul, dovada a faptului sa sistemul lor imunitar a fost pus in functiune.

Nu au existat efecte secundare importante, dar pentru a se asigura ca vaccinul este intr-adevar eficient, cercetatorii trebuie sa il testeze pe termen lung. Astfel, pot afla daca imbunatateste memoria si capacitatea de gandire, dar si daca reduce nivelul de amiloide din creier. De asemena, oamenii de stiinta spera ca CAD 10 sa poata intarzia aparitia bolii cu pana la cinci ani.

Foto: catholicmom.com

Depresia ar putea fi tratata cu narcise si ghiocei... Trei lucruri socante pe care nu le stiai despre cele mai banale alimente!...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri