Scapă de frică! S-a descoperit tratamentul revoluționar împotriva stărilor de teamă și anxietate!

Frica esste un obstacol imens în momentele în care en propunem să facem ceva. Anxietatea se instalează imediat ce eșri nesigur pe o situație.

pexels.com

Frica esste un obstacol imens în momentele în care en propunem să facem ceva. Anxietatea se instalează imediat ce eșri nesigur pe o situație. Este puțin probabil să găsim vreo persoană care nu a simțit niciodată frica. Această emoție s-a perpetuat de-a lungul evoluției datorită funcției sale adaptative, vitală pentru supraviețuirea speciei. Frica semnalizează pericolul și pregătește organismul pentru a reacționa la situațiile care amenință viața.

Cele mai comune fobii specifice sunt fobia de înălțime, fobia de zbor, fobia de sânge sau proceduri medicale, fobia de animale și insecte (ex. paianjeni), de anumite situații.

Scapă de frică! S-a descoperit tratamentul revoluționar împotriva stărilor de teamă și anxietate!

În prezent, tartamentul se bazează pe intervenția terapeutică standard considerată a fi cea mai eficientă pentru tratamentul fricilor și fobiilor este expunerea. Expunerea presupune ca pacienții să se confrunte treptat și în mod repetat cu situația de care se tem, pentru a învăța că aceasta nu este atât de periculoasă pe cât se așteptau și că îi pot face față cu bine. Această formă de terapie însă, deși eficientă (cu rate de reușită de până la 90%), este neplăcută și dificil de urmat și, în consecință, este adesea evitată de pacienți.

Scapă de frică! S-a descoperit tratamentul revoluționar împotriva stărilor de teamă și anxietate!

Conform unui concept definit acum 15 ani de dr.Joseph LeDoux, cercetătorii au încercat să construiască pe noțiunea de reconsolidare un tartament împotriva fricii. Acesta a descoperit că atunci când amintirile sunt activate, pot fi alterate în feluri care le pot intensifica sau dilua, așadar amintirea fricii care a stârnit fobia poate fi întărită sau diluată.

(sursa: tratamentanxietate.ro )

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri