Antena Căutare

Schimbările care au mai mult succes atunci când le faci împreună cu partenerul de cuplu

Să îți schimbi stilul de viață este mai ușor în teorie decât în practică. De fapt, acest lucru presupune transformarea și adaptarea unor obiceiuri astfel încât să îți îmbunătățești, pe termen lung, calitatea vieții.

Să îți schimbi stilul de viață este mai ușor în teorie decât în practică. De fapt, acest lucru presupune transformarea și adaptarea unor obiceiuri astfel încât să îți îmbunătățești, pe termen lung, calitatea vieții.

Un studiu publicat recent a descoperit că asemenea schimbări au mai mult succes atunci ajungi la o înțelegere cu partenerul tău de viață pentru a le face împreună. „Totul se reduce la susținere. Atunci când vrei să faci o schimbare și să te ții de ea, să ai pe cineva alături care te încurajează și te ajută să îți depășești limitele te poate motiva mai mult decât ai crede”, spune unul dintre cercetători. Iată care sunt schimbările care au mai mult succes atunci când și partenerul tău ți se alătură:

Pierderea kilogramelor în plus

Atunci când abia ai început o dietă nimic nu este mai greu decât să îți privești partenerul cum se înfruptă dintr-o pizza uriașă, în timp ce tu ronțăi un măr. Dietele presupun uneori o schimbare radicală a obiceiurilor alimentare, iar cea mai mare provocare este să reziști tentațiilor. Dacă aceste tentații se află în permanență în frigiderul tău sau pe masă, îți va fi cu atât mai greu să te abții.

Dacă ești hotărâtă să începi o dietă, convinge-ți în primul rând partenerul să treceți la o alimentație echilibrată. Stabiliți de comun acord o listă cu mâncăruri pe care să le eliminați, cel puțin temporar. Prăjelile, alimentele procesate, cele care conțin multe grăsimi sau carbohidrați și dulciurile ar trebui să se regăsească pe lista voastră comună. Mergeți împreună la cumpărături, încurajați-vă reciproc și monitorizați-vă progresul, astfel încât să vă simțiți în permanență motivați și să rezistați mai ușor tentațiilor.

Renunțarea la țigările clasice

Dacă te-ai săturat de fumul impregnat în haine, de scrumul care se împrăștie peste tot sau nu îți place când partenerul tău își aprinde țigara în casă, atunci o discuție în care să vorbiți deschis poate fi de ajutor pentru amândoi.

În plus, s-ar putea să scăpați și de discuțiile în contradictoriu care apar atunci când unul dintre voi uită să golească scrumiera. Un cuplu care a testat dispozitivul IQOS povestește cum a scăpat de grija mirosului de fum impregnat în haine sau pe mâini, dar și cum curățarea zilnică a scrumierei a devenit istorie. Așa puteți fuma amândoi liniștiți în casă, fără să mai aveți problema mirosului care rămâne în urmă.

Începeți să faceți un sport împreună

La fel ca în cazul dietei, să îți faci un abonament la sală și să te ții de el poate fi destul de dificil, mai ales dacă nu ai un stil de viață foarte activ. Totuși, sportul are numeroase beneficii, inclusiv pentru starea ta de spirit, iar dacă îți convingi partenerul să ți se alăture vă veți putea motiva și încuraja reciproc.

Fie că vrei să ieși la alergat, să nu mai amâni la nesfârșit mersul la sala de fitness, fie vrei să luați lecții de tenis, să ai un partener alături de care să faci aceste lucruri poate fi cel mai bun factor motivațional.


În plus, unele studii arată că persoanele care fac sport în cuplu sunt mai mulțumite de mersul relației lor și se simt mai îndrăgostite de parteneri. Există mai multe motive care determină aceste lucruri. În timpul activității fizice, în creier se eliberează hormoni ai fericirii, care au capacitatea și de a crește nivelul atracției fizice față de partenerul de cuplu. Pe de altă parte, stabilirea unui scop comun poate fi îmbunătăți calitatea relației, pentru că veți petrece timp împreună încercând să vă atingeți obiectivul.

9 din 10 iaurturi vândute în supermarket sunt nesănătoase! Au lapte procesat și cu adaos de proteine... Semnele care te trimit urgent la doctor! Tot mai mulți tineri mor de AVC!...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x