Antena Căutare

Singurătatea ucide mai repede decât obezitatea. Care este explicația

Singurătatea este considerată chiar mai periculoasă decât obezitatea și ar trebui declarată în aceeași măsură un risc de sănătate publică, avertizează experții.

Singurătatea, mai dăunătoare decât obezitatea

Singurătatea este considerată chiar mai periculoasă decât obezitatea și ar trebui declarată în aceeași măsură un risc de sănătate publică, avertizează experții americani.

Decesul prematur este cu 50% mai probabil în cazul persoanelor singure, cu o viață socială precară, decât a celor care sunt înconjurate de prieteni și au o viață socială activă, arată studiile.

Izolarea socială este semnificativ mai periculoasă decât obezitatea, riscul de deces prematur fiind cu 30% mai mare în primul caz.

”Conexiunile sociale sunt o nevoie fundamentală a omului, esențiale pentru starea de bine și chiar pentru supraviețuirea acestuia. Cu toate acestea, populația are tendința de a se izola social tot mai mult în ultima perioadă, în ciuda prezenței a nenumărate rețele de socializare”, spune Dr. Julianne Holt-Lunstad, psiholog la Universitatea Brigham, autoarea unui studio pe această temă, potrivit New York Post

Mai mult, se pare că singurătatea îi afectează pe oameni atât psihic, cât și fizic, cei care trăiesc singuri resimținând simptomele mult mai drastic atunci când suferă de vreo afecțiune. Printre efectele comune ale izolării sociale asupra stării de sănătate fizică şi mintală se regăsesc, în primul rând, oboseala cronică şi riscul crescut de apariţie a unor boli cronice

Potrivit statisticilor, Marea Britanie este țara cu cea mai mare rată a singurătății în rândul populației, urmată de Italia și Luxemburg, unde 13% din populație declară că nu are cui să ceară ajutorul în cazuri de urgență. România se situează puţin sub media UE, la 5%. Cel mai bine, la 2%, stau ţări precum Republica Cehă, Finlanda, Slovacia şi Suedia.

Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x