Stii care sunt prietenii si dusmanii din farfurie?
Inteligenta si memoria se hranesc, la propriu, la fel ca si organele corpului si se poate spune ca in farfurie „se joaca” sanatatea creierului. Unele alimente ii sunt prielnice acestui organ, in timp ce altele ii dauneaza. Specialista dieteticiana franceza Catherine Chegrani-Conan a facut o selectie a „prietenilor si dusmanilor” din farfurie ai inteligentei.
Publicat: Marti, 28 Iunie 2011, 00:00 |
Actualizat Sambata, 30 Iunie 2012, 13:50
Aliatii
Fructele si legumele proaspete, de toate culorile.
Articolul continuă după reclamă
Uleiurile vegetale.
Cerealele integrale.
Painea integrala, orzul, cerealele pentru micul dejun, pastele din cereale sunt cele mai frecvent consumate.
Fructele uscate si oleaginoasele.
Pestele gras.
Organele.
Ciocolata. Este sursa buna de glucoza, iar creierul „iubeste" zaharul, glucoza, in general.
Ceaiul verde si gurana.
Mierea si produsele apicole.
Rozmarinul.
Inamicii
Grasimile saturate.
Vezi pe jurnalul.ro continuarea si doua retete de meniuri sanatoase!
Foto: aurabermanfortgang.com
VIDEO! Vara - anotimpul potrivit pentru diete...
Premiera medicală: Implanturi de vase de sânge obţinute în laborator...
Înapoi la Homepage
Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰
Citește și
Abonează-te la newsletter!
Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.