Antena Căutare

Studiu: Mirosul de mancare te face mai fericit!

Mirosul unei supe de legume ne poate face foarte fericiti. Cercetatorii au descoperit ca aromele imbietoare din timpul gatitului declanseaza amintiri si emotii pozitive in creier.

Studiul inedit a fost realizat pe un grup de voluntari carora li s-a oferit sa miroasa un cartof copt proaspat scos din cuptor. Apoi, participantii au fost pusi sa numeasca ce le inspira aromele acestuia.

Rezultatele arata ca majoritatea participantilor au fost coplesiti de amintiri din copilarie cu mesele in familie si mancarea gatita de bunici.

Specialistul Avinash Kant, care a condus experimentul, a numit acest fenomen efectul Maillard.

"Recunoasterea aromelor alimentare este o functie complexa a creierului care abia acum este studiata. Studiul acesta doreste sa explice modul in care creierul raspunde la astfel de stimuli", a marturisit Avinash Kant.

Articolul continuă după reclamă

Compusii aromelor eliberati in timpul gatitului sunt recunoscuti in subconstient, declansand amintirile cu privire la momentele anterioare in care a mai fost gustat acel produs.

Majoritatea participantilor la studiu a asociat mirosul cu o amintirea frumoasa a bunicului favorit sau a sarbatorilor petrecute alaturi de familie. De aceea, gatitul ar putea fi considerat o metoda ideala de relaxare si binedispunere.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: hepta.ro

S-a inventat vaccinul care previne atacul de cord... Junk food-ul te poate baga in depresie...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x