In urma studiului efectuat, cercetatorii au descoperit ca un pahar de suc de cirese este echivalent cu 23 de portii de fructe si legume.
Cercetatorii au studiat sucul de cirese de Montmorency, al carui continut era bogat in antioxidanti ce pot preveni cancerul, bolile de inima, infarctul si chiar imbatranirea.
Astfel, s-a constatat ca 250 ml de suc de cirese avea un continut mult mai ridicat de antioxidanti decat cinci portii de mazare, rosii, pepene, morcovi si banane.
Cercetatorii au descoperit ca sucul de cirese avea un nivel al ORAC (capacitate de absorbtie a oxigenului) de 8.260 unitati, in comparatie cu 1.790 unitati, cat au fructele si legumele.
"Un studiu aparut recent pe BBC2 arata ca persoanele care traiesc foarte mult au consumat in fiecare zi a vietii lor o cantitate foarte mare de antioxidanti, de peste 6.000 de unitati pe zi", a declarat nutritionistul Patrick Holford.
Cu toate acestea, cantitatea de antioxidanti ce se regaseste in cirese difera de soiul acestora, spre exemplu ciresele produse in Marea Britanie au doar o cincime din nivelul de antioxidanti gasit la ciresele de Montmorency.
Secrete pentru pastrarea tineretii... Exercitii pentru brate frumoase...