Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Surprinzator! Oamenii au capacitatea de a invata chiar si atunci cand dorm!

Un nou studiu, realizat de cercetatorii israelieni, ne arata ca oamenii pot retine informatii noi chiar si atunci cand dorm, ceea ce inseamna ca informatiile pot fi procesate si in inconstientul uman.

Cercetatorii de la Institutul Weizmann au descoperit, in urma unui experiment inedit, ca oamenii au capacitatea de a retine informatii chiar si atunci cand nu sunt constienti. Astfel, un grup de subiecti a fost pus sa doarma intr-o noapte, timp in care in camera respectiva au fost emise mirosuri si sunete diverse, atat placute, cat si neplacute. Specialistii au sesizat ca mirosurile i-au determinat pe voluntarii adormiti sa... adulmece, mai ales atunci cand pe fundal era si o muzica placuta. Insa, cu toate ca au avut aceste reactii suprinzatoare, cand s-au trezit ei nu si-au mai amintit nimic.

"Conform stiintei moderne, omul cand este constient retine informatii, pe care le proceseaza atunci cand doarme. Insa rezultatele acestui studiu dovedesc faptul ca nu exista o delimitare intre constient si inconstient.", a explicat cercetatorul Jan Born, citata de Zee News.

Cercetatorii sunt de parere ca studiul ar putea ajuta la "repararea" unor defecte sociale, precum comportamentul violent sau dependentele, prin mecanisme de "corectare" folosite atunci cand indivizii sunt inconstienti.

Foto: play.google.com

Recomandari