Căutare Live

Premieră în medicină. Un tânăr complet paralizat se poate mișca din nou, după un tratament cu celule stem

Kristopher Boesen a rămas complet paralizat, de la gât în jos, după un accident de mașină. Tânărul a pierdut controlul autoturismului, din cauza carosabilului alunecos, și s-a izbit de un copac și apoi de un stâlp. Inițial, prognosticul medicilor a fost unul sumbru, aceștia fiind convinși că nu-și va mai putea simți deloc corpul de la gât în jos.

Kristopher Boesen a rămas complet paralizat, de la gât în jos, după un accident de mașină. Tânărul a pierdut controlul autoturismului, din cauza carosabilului alunecos, și s-a izbit de un copac și apoi de un stâlp. Pronosticul medicilor a fost unul sumbru, aceștia fiind convinși că nu-și va mai putea simți deloc corpul de la gât în jos.

Cu toate acestea, lui Kris i s-a oferit oportunitatea să fie supus unei proceduri noi ce i-ar schimba viața, însă fără să primească nicio asigurare că aceasta va funcționa cu adevărat. Noua intervenție presupunea repararea țesutului nervos prin înlocuirea celulelor afectate.

Tratamentul inovator a început în luna aprilie, când lui Kris medicii i-au injectat aproximativ zece milioane de celule în zona cervicală a măduvei spinării. Specialiștii susțin că intervențiile făcute până acum aveau rolul de a stabiliza coloana vertebrală, dar cu efect aproape inexistent asupra funcțiilor motorii și senzoriale. Prin injectarea de celule stem, medicii au sperat să îmbunătățească viața pacientului, reușind să-l ajute astfel să-și miște mâinile.

După numai trei săptămâni de tratament, Kris a început să observe primele semne pozitive, iar după două luni deja putea răspunde la telefon, era capabil să-și scrie numele și să se ajute de propriile mâini pentru a se deplasa cu scaunul cu rotile.

Premieră în medicină. Un tânăr complet paralizat se poate mișca din nou, după un tratament cu celule stem

Starea lui s-a îmbunătățit semnificativ, tratamentul cu celule stem făcând practic diferența dintre a fi complet dependent și a fi parțial independent. După ce a văzut rezultatele uluitoarele, tânărul a început să-și recapete speranța.

”Tot ce îmi doream era un o șansă, un motiv să lupt mai departe. Dacă există o minină oportunitate să merg din nou voi face tot ce îmi stă în putință pentru asta”, a mărturisit Kris.

Deși medicii nu-i fac nicio promisiune lui Kris, aceștia continuă tratamentul experimental cu celule stem, mai ales că rezultatele au fost neașteptat de bune. Specialiștii sunt optimiști și speră să reușească, pe viitor, să trateze cu succes paraliziile, dar și alte afecțiuni grave precum Parkinson, diabetul și chiar cancerul.

.

Cum deosebești gripa de o simplă răceală! Semnele ce te trimit de urgență la medic... Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră: „Suntem în pragul unei epidemii. Oamenii trebuie să își ia toate măsurile!”...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri