Lămâile conservate reprezintă un ingredient principal în bucătăria indiana şi nord africană, iar beneficiile consumului lor sunt uimitoare, notează secretele.com.
Lămâile aduc un plus oricărei rutine care ţine de sănătate, iar versiunile fermentate sunt de o complexitate extraordinară, putând fi întrebuinţate în bucătărie, aproape la orice preparat.
Este uşor să conservi lămâile, dar trebuie să ai la îndemână câteva ingrediente:
• 4-6 lămâi
• 1 lingură de sare de mare pentru fiecare lămâie
• un borcan sterilizat cu capac
Instrucţiuni:
1. Înlătura orice codiţă şi crestează câte un X adânc în capătul lămâii - practic taie fiecare lămâie în sferturi, fără a merge însă până la capăt.
2. Strânge lămâia în mâna, astfel încât doar jumătate din ea să rămână deschisă şi acoperă deschizătura cu jumătate de linguriţă de sare. Apoi, fă acelaşi lucru pentru cealaltă jumătate ( strânge jumătatea umplută cu sare, astfel încât să poţi umple şi a două jumătate cu aceeaşi cantitate de sare).
3. Pune un strat de sare pe fundul borcanului, apoi adaugă lămâile umplute cu sare, pe care să le aşezi prin presare în borcan, astfel încât să aibă loc.
4. După ce ai aşezat lămâile în borcan, adaugă sare deasupra lor.
5. Închide borcanul şi lasă lămâile la conservat 2-3 zile, controlându-le o dată pe zi, pentru a te asigura că stau sub sucul propriu, care le asigura conservarea.
6. Mută lămâile la frigider şi aşteaptă trei săptămâni înainte de a le folosi murate.
Înainte de folosire, clăteşte lămâia cu apă, curată pulpă, scoate-i seminţele şi toacă sau mărunţeşte coajă.
Ele pot fi păstrate la frigider până la 6 luni.
Odată ce ai conservat lămâile, vei folosi coajă în diferite preparate, nu pulpă sau sucul. Clăteşte lămâia, înlăturând sarea şi rămăşiţele de pe coajă, apoi poţi folosi coajă la orice reţeta.