TOP TREI cele mai sănătoase LEGUME! Mănânci cât vrei, căci caloriile negative te vor ajuta să topești toate kilogramele în plus!

 

Nu mai e niciun secret că legumele ne ajută să slăbim, fără a ne înfometa. Deși avem poate impresia că toate sunt o mană cerească pentru organismul nostru, adevărul este însă altul. Specialiștii englezi au întocmit un top al celor mai sănătoase legume.

Morcovii ocupă primul loc pe podium, în timp ce castraveții sunt pe locul al treilea. Între, broccoli este pe locul secund.

1. Pe lângă faptul că sunt extrem de crocanți, morcovii ne pot îmbunătăţi vederea, datorită conținutului ridicat de vitamina A. Totodată, sunt şi printre cele mai cunoscute, nu numai printre cele mai sănătoase legume din lume. Copiii îi adoră, părinţii îi folosesc destul de des în felurile de mâncare pe care le gătesc pentru familie. Gustul dulce, mai ales al miezului, este favoritul copiilor. În acelaşi timp, trebuie să recunoaştem, morcovii sunt extrem de mult folosiți în bucătăria românească.

2. Dacă în copilărie, preferăm legumele gustoase, odată deveniți adulți, devenim conștienți, de potențialul foarte mare al unora mai puțin cunoscute. Broccoli este legumă care poate preveni cancerul şi, fără doar şi poate, una dintre cele mai sănătoase legume. Din nefericire, nu are un gust prea bun, cel puţin în comparaţie cu alte legume. Mai mult decât atât, nu este o legumă prea cunoscută consumatorilor din România şi tocmai acesta este şi motivul pentru care mulţi, ba refuză să le consume, ba nu au auzit de ele. 


3. În schimb, toţi românii au auzit de castraveţi şi, la fel că morcovii, cei dintâi sunt foarte gustoşi. Nu numai că verdeaţă lor este culoarea sănătăţii, a naturii, dar este benefică întregului organism. Pe lângă faptul că au un gust bun şi sunt şi zemoşi, castraveţii ajută la întărirea muşchilor, a ligamentelor şi, aşa cum aţi şi ghicit, a oaselor. Încă din timpuri străvechi, femeile foloseau castraveţii ca mască cosmetică.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe