- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
A venit luna lui Cuptor, una în care putem mânca fructe și legume proaspete la discreție. Excepție nu face nici porumbul fiet, pe care mulți îl cumpără de la tarabele de pe litoral! Iată cum să îl faci delicios, cum îl făcea bunica la țară!
Cum se fierbe porumbul – ingrediente
– 4-5 porumbi ‘de lapte’, cum se zice în popor
– sare
Cum se fierbe porumbul – mod de preparare
1. Porumbul se scoate din panuți și se curăță bine de mătase. Panușile deschise la culoare se spală și se păstrează.
2. Se rupe fiecare porumb în 2 sau 3 părți cât mai egale. Dacă vârful nu are boabe mari, se rupe și se aruncă.
3. Fundul oalei se tapetează cu panuși spălate în prealabil. Fiecare bucată de porumb se așază cu grijă în oală.
4. După ce ați pus tot porumbul, acoperit din nou cu panusi.
5. Se acoperă cu apă tot porumbul. Se pune o farfurie peste el pentru a nu se ridică deasupra apei.
6. Oala se pune pe foc mare până când începe să fiarbă. Apoi se da focul la mediu spre mic.
7. Se fierbe timp de 30 de minute. Se încearcă o bucată pe farfurie pentru a vedea dacă s-a fiert.
8. La servire se presară sare pe el, după bunul plac. Restul bucăților de porumb se țin în apă până la consum. Poftă bună!
Sursă: e-rețete.ro.
Metodă NEBĂNUITĂ pentru vindecarea arsurilor solare! Vezi efectul în 30 de minute și ai sigur soluția în baie. Îți va fa... Te-ai întrebat vreodată de ce visezi urât? Iată răspunsul!...