Antena Căutare

Trei lucruri socante pe care nu le stiai despre cele mai banale alimente!

Oricat ai incerca sa mananci sanatos in ziua de astazi, cu siguranta nu ai nici o sansa, deoarece de fiecare data te vei lovi de ignoranta producatorilor de alimente, care folosesc substante periculoase pentru conservare sau aspect, fara sa mai tina cont si de starea de sanatate a consumatorului.

Te duci la supermarket cu o lista. Vrei sa iei legume, un suc sanatos, cateva fructe de padure pentru a face o placinta delicioasa si, bineinteles, paine si branza. Te duci acasa si pregatesti masa impreuna cu familia. Insa ceea ce pui pe masa poate fi foarte periculos. Asa ca... atentie la etichete!

1. Sucul de portocale "100%" natural nu este chiar atat de... natural. Da, este facut din fructe stoarse, la care se adauga o cantitate mica de zahar si probabil putina apa. Insa gandeste-te logic la un lucru: nu exista decat un sezon in care cresc portocalele. Astfel, pentru ca fructele sa nu se strice sau sa mucegaiasca, produsul este supus unor procese chimice prin care se scoate oxigenul. Astfel, sucul natural "100%" nu se strica nici macar... dupa un an de de zile.

Sfat: Cumparati-va un storcator de citrice. Nu costa mai mult de 60 de lei. Pentru un pahar de 250 de ml de suc ai nevoie de doua portocale medii. Se bea imediat dupa ce este preparat, deoarece sucul natural 100% de portocale isi pierde vitaminele in cateva ore.

2012/06/10//597298-crispy-forest-fruit_fkopie.jpg

2. Preparatele din fructe de padure. Un tort cu glazura de zmeura, un strudel cu gem de afine sau o prajitura ornata cu mure - toate suna atat de delicios, incat iti lasa gura apa. Conform cercetatorilor americani, se pare ca produsele din fructe de padure nu contin tocmai... fructe de padure, ci fulgi de porumb, coloranti si cativa aditivi daunatori.

Articolul continuă după reclamă

Sfat: Faceti prajituri si alte preparate in casa, doar cu fructe de sezon. Si fructele congelate sunt bune, insa nu la fel de sanatoase precum sunt cele proaspete.

3. Produsele de patiserie din fast-food-urile celebre ascund un lucru socant: nu sunt preparate cu faina si ulei! Ba, mai mult, in locul clasicelor alimente se foloseste celuloza, obtinuta din lemn, ofera consistenta preparatelor si este cu mult mai ieftina. Desi celuloza se afla natural in unele legume si fructe, in industria alimentara este extrasa din prelucrarea lemnului.

Foto: litchfieldinternational.com

O molecula minune din lapte si bere ar putea preveni obezitatea... VIDEO! Core Bag - instrumentul care activeaza muschii stabilizatori ai corpului!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x