Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Tu știai asta? Patru greșeli zilnice care îți agravează celulita

Celulita este o problemă cu care se confruntă toată femeile mai deveme sau mai târziu. Află de ce apare celulita și care sunt cele mai frecvente patru greseli care îți agravează aspectul pielii.

Celulita este o problemă cu care se confruntă toată femeile mai deveme sau mai târziu. Află de ce apare celulita, ce tratamente poți folosi și care sunt cele mai frecvente patru greseli care îți agravează aspectul pielii.

Organismul femeilor este predispus celulitei. Această problemă este frecventă la femei și aproape inexistentă la bărbați. Ai încercat creme „minune” și tratamente care promit dispariția celulitei peste noapte și nu s-a întâmplat nimic? Analizează-ți obiceiuri de zi cu zi si vei recunoaște printre ele unele care agravează aspectul de coajă de portocală.

De ce apare celulita?

Cele mai frecvente cauze sunt: deshidratarea corpului, tulburări digestive, tulburări ale sistemului nervos, dereglări hormonale și mai ales lipsa mișcării.

Patru greșeli zilnice care îți agravează celulita

1. Mănânci prea multă sare

Sodiul este reținut în corp și blochează țesuturile, acest proces având că efect accentuarea aspectului de coajă de portocală.

2. Mănânci prea multe grăsimi saturate

Evită prajelile, unt, smântâna, carne grasă, produse de patiserie și mâncare tip fast-food, însă nu uită de grăsimile "bune", acizii grași esențiali Omega-3 și 6 din peste, nuci sau ulei de măsline.

3. Stai picior peste picior

Statul prelungit pe scaun, dar mai ales poziția picior peste picior, poate duce la probleme circulatorii și la accentuarea celulitei, mai ales dacă ești o persoană sedentară.

4. Hainele prea strâmte sunt dușmanii celulitei

Hainele strâmte afectează grav circulația sangvina și limfatica, chiar în zonele cele mai predispuse celulitei: feșele, coapsele și pulpele.

Citește și: Zațul de cafea. Remediu uimitor pentru celulită și vergeturi