Antena Căutare

Tușești de zile bune și niciun medicament nu te ajută? Tusea poate fi CALMATĂ cu remedii casnice pe care le găsești la tine în bucătărie!

Tusea vă irită nu numai pe dumneavoastră, ci şi pe cei din jurul dumneavoastră. Dacă aveţi o tuse productivă, nu trebuie să o întrerupeţi, însă pentru tusea seacă există remedii.

Tusea vă irită nu numai pe dumneavoastră, ci şi pe cei din jurul dumneavoastră. Dar dacă aveţi o tuse productivă, nu trebuie să o întrerupeţi, deoarece aceasta este modalitatea organismului de a elimina mucusul.

De fapt, trebuie să încurajaţi tusea pentru a scăpa de flegmă rapid şi pentru a termina la fel de repede cu tusea. Pe de altă parte, dacă aveţi o tuse uscată, este necesar să calmați disconfortul

Ce este în neregulă

O răceală, sau, dacă sunteţi ghinionist, o gripă reprezintă cea mai probabilă cauză pentru tuse. O infecţie a tractului respirator superior poate provoca inflamarea şi iritaţia căilor aeriene superioare şi, câteodată, producerea de mucus, pe care îl tuşiţi şi eliminaţi ca flegmă. Există două tipuri de tuse: tipul umed, sau productiv, care produce mucus, asociat de obicei cu alergii, răceli şi alte infecţii respiratorii, şi tipul uscat, neproductiv, care poate fi de asemenea asociat cu o răceală, dar este mult mai frecvent provocat de fumul de ţigară, praf, aer poluat sau alte forme de iritanţi. Acest tip de tuse nu face nimic altceva decât să vă irite gâtul.

Articolul continuă după reclamă

Folosiţi orice tip de bomboane de gât sau dulciuri calde. Bomboanele tari măresc secreţia de salivă şi vă fac să înghiţiţi mai mult, suprimând tuşea.

Pentru tipul „productiv” de tuse folosiţi unguraş. O plantă dulce-amăruie, aceasta are acţiune expectorantă, declanşând reflexul de tuse şi ajutând la eliminarea flegmei.

Pentru tuşea „uscată” încercaţi să găsiţi dropsuri de tuse cu ulm (vândute doar online şi în unele magazine de produse naturiste). Produse din scoarţa ulmului, acestea erau în trecut tratamentul principal în afecţiunile pulmonare. Ulmul este bogat în substanţe cu consistenţă de gel care badijonează faringele şi reduc la minimum tuşea.

Calmează tusea rapid cu siropuri casnice

Amestecaţi două linguri de suc de lămâie cu o lingură de miere şi adăugaţi puţin ardei cayenne. Mierea unge gâtul, calmând ţesuturile iritate, în vreme ce lămâia reduce inflamaţia şi oferă o doză de vitamina C. Ardeiul măreşte circulaţia sângelui în zonă, accelerând procesul de vindecare. Sau, în loc de ardei cayenne puteţi folosi puţină ceapă rasă. Ceapa conţine compuşi iritanţi care declanşează reflexul de tuse şi elimină flegma.

Un alt remediu cu ceapă se prepară din şase cepe de dimensiuni medii curăţate şi tocate, la care se adaugă patru linguri de miere; amestecul se fierbe la bain-marie. Acoperiţi şi fierbeţi la foc mic timp de două ore. Strecuraţi amestecul şi luaţi câte o lingură la fiecare două sau trei ore.

– înainte să mergeţi la culcare, amestecaţi puţin tonic de coacăze negre (alegeţi tipul „cu mult suc”) cu un păhărel de vin de Portoalcoolul are efect terapeutic, pentru a vă ajuta să dormiţi.

Pentru un sirop de calmare a gâtului, amestecaţi cinci sau şase cuişoare cu o cană de miere şi lăsaţi în frigider peste noapte. Dimineaţa înlăturaţi cuişoarele şi luaţi o linguriţă la nevoie. Cuişoarele micşorează durerea, iar mierea reduce inflamaţia.

Generaţiile precedente apreciau foarte mult bomboanele „piatră” (bomboane care semănau ca aspect cu pietrele de pe ţărmul mării). O reţetă pentru acestea sună cam aşa: „O cutie de bomboane «piatră», 450 g de stafide, sucul a trei lămâi, jumătate de cană de zahăr şi suficient whisky pentru a obţine un sirop”. Cu toate acestea, este nevoie de câteva săptămâni pentru ca bomboanele să se dizolve.

Produse ceva mai uşor de folosit includ siropul de tuse cu lobelia; sirop de tuse care conţine ipecacuanha, oţet de ceapă-de-mare, ulei de mentă şi cloroform, precum şi linctus de coacăze negre şi glicerină (ambele pot fi obţinute de la farmacii).

Oţetul de zmeură poate fi luat cu lingura, singur sau cu suc dacă doriţi să mascaţi gustul. Oţetul este, de asemenea, bun pentru gargară dacă tuşea este însoţită de dureri faringiene.

Un „remediu” de tip vechi este siropul de măceşe – badijonează gâtul şi este bogat în vitamina C.

Muşeţelul este o plantă calmantă: vă ajută să dormiţi atunci când îl consumaţi sub formă de ceai şi ajută tuşea cu catar atunci când este folosit în inhalaţii. Sau lăsaţi noaptea câteva picături de tinctură de muşeţel într-un castron deasupra radiatorului din dormitor.

Ar trebui să-mi sun medicul?

Marea majoritate a cazurilor de tuse dispar de la sine după aproximativ o săptămână sau 10 zile. Dar dacă în cazul dumneavoastră durează mai mult de patru săptămâni sau dacă expectoraţi flegmă de culoare verde sau cu sânge, mergeţi la medic.

Dieta care face minuni! Slăbeşti 7 kilograme în doar 5 zile. Este recomandată de un cardiolog european... Lumina artificială tot mai periculoasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 12 septembrie 2024. Patru echipe au fost decalificate de la task-ul Cătușelor
Mireasa sezonul 10, 12 septembrie 2024. Patru echipe au fost decalificate de la task-ul Cătușelor Joi, 12.09.2024, 16:47
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x