Căutare Live

Un implant electronic le da o noua speranta persoanelor paralizate

Un implant electronic de dimensiunea unei cutii de chibrituri este o noua solutie pentru persoanele care, in urma unor accidente vasculare cerebrale sau a unor traumatisme nu isi mai pot misca picioarele.

Noul dispozitiv a fost testat pe o femeie din Marea Britanie care, in urma unui accident vascular cerebral a ramas paralizata pe partea stanga. Implantul electronic numit ActiGait i-a redat abilitatea de a merge normal.

Dispozitivul are un declansator wireless la nivelul calcaiului. Cand piciorul se ridica de la nivelul solului, declansatorul activeaza unitatea de control care se poarta in zona taliei. Aceasta declanseaza electrodul care stimuleaza muschii si primeste semnalul printr-o antena montata pe piele.

Implantul se realizeaza printr-o interventie chirurgicala care dureaza doua ore si ii permite pacientului sa poarte incaltaminte obisnuita dupa operatie. Potrivit Daily Mail, implantul are insa un cost destul de mare, de 20.000 de lire.

Foto: Daily Mail

Beneficiile oualor de Pasti. Vezi cat sunt de sanatoase!... Afla ce trebuie sa mananci daca vrei sa-ti amintesti tot ce visezi!...
Ultimele știri