- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Numarul romanilor care sufera de tulburari de somn, cum ar fi insomnia sau apneea, este in crestere. Insa, cei mai multi nu dau importanta acestor tulburari, care, pe termen lung, pot provoca boli fatale.
Calitatea somnului este in principal afectata de obezitate. Studiile arata ca un om cu indice corporal mare este predispus la insomnie sau la apnee. Pentru o calitatea a somnului maxima, greutatea corporala ar trebui sa fie aproape egala cu inaltimea. Spre exmplu, un barbat cu o inaltime medie, de 1.70, ar trebui sa aiba cel mult 70 de kg.
Grasimea care se depune in jurul gatului apasa pe caile aerine superioare si duce la obstructie. Pauzele in respiratii, toate aceste fragmentari in somn au ca si consecinta in timpul zilei starile de somnolenta.
La clinicile specializate pe somnologie, cu o simpla simpla trimitere de la medicul de familie, putem afla daca suferim de tulburari de somn. Pacientul este internat si doarme o noapte la clinica. A doua zi, la scurt timp dupa ce a plecat, i se comunica si diagnosticul. Iar daca este nevoie se incepe terapia.
Tulburarile de somn se instaleaza, de obicei lent si pot fi trecute usor cu vedrea. Principalele simptome: sforaitul, somnolenta excesiva, lipsa de concetrare, dar si depresie.
4 lucruri pe care nu le stiai despre operatiile estetice... Telefonul mobil dauneaza grav sarcinii...