A devenit o obişnuinţă să uităm de micul dejun. Adesea, acesta este înlocuit cu o ceaşcă de cafea şi o ţigară sau un preparat fast-food bogat în calorii, fără valoare nutritivă. Profu Menci ne învaţă ce să preparam dimineaţa pentru a radia de sănătate întreaga zi
Un mic dejun sănătos se va compune mereu din trei părţi: un aliment bogat în proteine animale, un aliment bogat în proteine vegetale şi glucide complexe şi un lichid.
Puteţi încerca:
Omletă din două ouă ecologice, o salată de legume proaspete, o felie de pâine integrală, plus cafea simplă sau ceai.
Două ouă româneşti (preparate în apă), câteva legume proaspete, o felie de pâine integrală, plus ceai sau cafea simplă.
Bruschete – felii prăjite de pâine integrală pe care adăugaţi roşii, busuioc şi ulei de măsline, ceai verde sau de cătină.
Urdă amestecată cu puţin unt, o legătură mică de mărar, un ardei gras sau castravete, roşie, două felii de pâine integrală şi cafea simplă sau ceai.