- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Desi in luna aprilie s-au inregistrat peste 160 de muscaturi de capuse, numarul de pacienti diagnosticati cu boala Lyme nu a crescut comparativ cu alti ani.
Carmen Michaela Cretu, medic primar in boli parazitare si tropicale, a fost la Neatza pentru a vorbi despre boala Lyme.
Potrivit medicului, boala Lyme nu este cauzata numai de muscatura de capusa, ci si de alte insecte precum tantarii. Studiile recente arata ca 50% dintre capuse sunt infectate cu acest virus.
O modalitate de recunoastere a muscaturii de capusa este punctul rosu de pe tegument inconjurat de un inel rosu bine delimitat care in cateva zile isi modifica forma.
Adesea, victimele nu simt muscatura, deoarece insecta prezinta niste glande care secreta o substanta cu efect anestezic. Totusi, daca capusa este identificata, este indicat ca persoana sa se prezinte de urgenta la medic, pentru ca aceasta sa fie extrasa corect, recomanda Carmen Michaela Cretu.
Din pacate, boala nu reactioneaza intotdeauna la teste, de aceea e nevoie de mai multe analize de confirmare. Insa, imediat cum este identificata, pacientului i se administreaza un tratament cu antibiotice.
Tratamentul adecvat duce la o evolutie buna a bolii, si chiar si cazurile grave prezinta sanse mari de vindecare.
Deocamdata, in Romania nu exista un vaccin impotriva bolii Lyme sau a boreliozei, insa tratamentele existente pot combate eficient afectiunea.
FOTO: buttecounty.net
Carenta de vitamina D creste riscul de a face accident vascular cerebral... O noua aplicatie iti indica starea de sanatate prin fotografierea limbii...