Solicitarile si asteptarile de la locul de munca se numara printre factorii favorizanti aparitiei stresului. Serviciul este parte din viata voastra, fie ca va place sau nu. Astfel, si stresul devine o parte fireasca a vietii. Aceasta fiind modalitatea prin care corpul raspunde solicitarilor din viata profesionala.
Exista un nivel de stres optim, care conduce la un grad crescut de motivatie si energie, sentimentul de tonifiere si mobilizare, culegerea si procesarea mai rapida a informatiilor, luarea unor decizii sanatoase, precum si infaptuirea unor actiuni eficiente si cresterea productivitatii personale.
Stresul psihic antreneaza o participare complexa a intregului organism, prin cresterea colesterolului si a acizilor grasi sanguini, cresterea presiunii sanguini, dureri articulare si inflamatii, cresterea glicemiei, scaderea imunitatii si cresterea metabolismului.
Pentru a va gestiona corect stresul, trebuie sa invatati strategii de adaptare prin care sa urmariti:
• Reducerea conditiilor stresante de mediu
• Tehnici de dezvoltare a tolerantei la stres
• Mentinerea unei imagini pozitive
• Mentinerea echilibrului emotional
• Dezvoltarea unor relatii satisfacatoare cu cei din jur
Asadar, ideea de a preveni in totalitate stresul in viata voastra profesionala, este pe cat de imposibila, pe atat de nedorita. Deoarece stresul ramane un stimul important in cresterea si dezvoltarea umana, precum si in creativitatea acestuia, cea mai buna metoda de preventie este un model parental pozitiv de comportamente si atitudini.
O existenta bogata in interese si preocupari nu va fereste de trairea unor stresuri psihice intense. Dar va permite sa le depasiti fara mari costuri energetice.
FOTO: Hepta
VIDEO! Afla ce alimente iti revigoreaza organismul... VIDEO! Cum scapam de xeroza - pielea uscata...