Esti ceea ce mananci! “Alimentele slab calitative, grasimile trans duc la inflamatii, iar inflamatia inseamna imbatranire”, spune dr. Timothy Harlan, profesor la Facultatea de Medicina din cadrul universitatii din Tulane.
De exemplu, prea mult zahar si carbohidrati procesati (paste, paine, produse de panificatie) pot duce la slabirea productiei de colagen din piele. Asta inseamna o piele sensibila care nu rezista la riduri. In plus, poti dezvolta boli precum diabet sau tulburari cardiovasculare.
CE TREBUIE SĂ EVIŢI PENTRU A NU CHEMA MAI REPEDE... BĂTRÂNEŢEA!
1. Chipsuri si cartofi prajiti. Ca de altfel toate alimentele care necesita o prajire intensa. Datorita continutului ridicat de grasimi trans, acestea cresc colesterolul rau si il scad pe cel bun. Evita alimentele pe a caror eticheta scrie “uleiuri partial hidrogenate”.
2. Gogosi si produse de patiserie. Contin o multime de zahar care duce la aparitia inflamatiilor.
3. Hot dog, sunca, salam. Carnea procesata este bogata in grasimi saturate si nitrati. Ambele substante conduc la aparitia inflamatiilor.