Cerealele continuă să fie campionii de la micul dejun, datorită gustului lor şi a aportului de fibre, proteine, lipide, vitamine şi enzime.
- Sursă de vitamine
Dacă suferi de lipsă de vitamina B, include în dieta ta cerealele integrale. Cerealele au valori nutriționale excepționale, însă procesul de rafinare le poate afecta calitatea.
- Aliment de bază
Terciul este printre primele preparate din cereale, acesta reprezenta hrana de bază a săracilor. În topul celor mai consumate alimente obținute din cereale se clasează: pâinea, mămăliga, berea și pastele făinoase.
- Cerealele din cutie
Acestea au fost inventate în anul 1863, din făină integrală de grâu și apă. Cu timpul, au fost adăugate și alte ingrediente, precum zahărul, vitaminele, fructele, coloranții și aditivii. Le poți găsi în magazine într-o multitudine de variante, nu toate sunt o opțiune sănătoasă. Tocmai de aceea e bine să verifici eticheta înainte și să le eviți pe cele cu un conținut ridicat de grăsimi, zahăr și sare. Alege-le pe cele obținute din cereale integrale, precum fulgii de ovăz, grâu sau orez.
- Stimulează tranzitul intestinal
Previn apariția constipației și tulburările gastrointestinale, deoarece conțin fibre precum celuloza, pectina și hemiceluloza- prezente în cantități mari în tărâțe. Cerealele sunt de ajutor și în cazul peristaltismului.
Pe Lajumate.ro vinzi și cumperi rapid și simplu. Adaugă și tu anunț 100% gratuit cu produsele pe care vrei să le scoți la vânzare și milioane de români vor vedea ofertele tale de îndată.
Cât costă noul BMW X3 în România?... Vezi care sunt efectele nebănuite ale vinului asupra organismului...