Live acum
Prime Time 20:30X Factor

5 jocuri interactive pe care să le joci în mașină

Te pregătești să pleci în vacanță cu familia? Cei mici se plictisesc repede, și de aceea dacă vrem ca drumul să decurgă lin și fără plânsete trebuie să ne organizăm foarte bine, să avem o

Te pregătești să pleci în vacanță cu familia? Cei mici se plictisesc repede, și de aceea dacă vrem ca drumul să decurgă lin și fără plânsete trebuie să ne organizăm foarte bine, să avem o mașină mare, spațioasă, astfel încât să ne putem desfășura activitatea fără probleme. Așa că, am făcut o listă cu 5 jocuri interactive și amuzante, pe care să le puteți juca în mașină.

Oricum, pentru a avea o călătorie liniștită cu mașina și copii fericiți și mulțumiți este foarte important să faceți popasuri pentru toaletă, pentru dezmorțirea mușchilor, pentru a le cumpăra câte ceva celor mici și așa mai departe.

Top 5 jocuri interactive pe care poți să le încerci atunci când pleci la drum lung cu copiii

Număratul mașinilor - Pentru început, fiecare membru al familiei trebuie să își aleagă câte o culoare de mașină și ulterior să numere câte mașini din culoarea respectivă văd. Câștigător este cel care ajunge primul la un număr de X mașini, un număr pe care îl stabiliți împreună la începutul jocului.

Fazan - un joc care este distractiv atât pentru adulți, cât și pentru copii, dar și educativ, deoarece cei mici pot învăța lucruri și cuvinte noi

Completează povestea - unul dintre cele mai amuzante jocuri pentru drum lung. Se joacă foarte simplu. Unul dintre membrii familiei alege locul de desfășurare al acțiunii pentru poveste, celălalt începe povestea cu o propoziție de genul “A fost odată ca niciodată”, iar apoi fiecare participant contribuie la poveste cu câte o propoziție până când povestea a prins contur. Se poate juca în mai multe runde până când povestioara ajunge la final.

Ce încape într-un borcan? - La fel ca la fazan, acest joc este și educativ, dar și amuzant. Începe cu unul dintre participanți care spune alfabetul, în gând, iar un alt participant ii spune “Stop”. Acesta spune litera la care s-a oprit și de aici poate începe distracția. Fiecare participant trebuie să spună câte un obiect/lucru care încape într-un borcan și începe cu litera respectivă. Atunci când nu mai știți cuvinte, o puteți lua de la capăt, cu o altă literă.

Goana după comori - este cea mai bună idee de joc la drum lung. Pregătește de acasă o listă cu diverse obiecte/animale pe care le puteți întâlni pe drum, în funcție de destinație. În cazul în care copiii sunt prea mici și nu au învățat încă să citească, poți folosi imagini. De exemplu notezi pe foaie sau lipești o imagine cu o văcuță, o mașină albastră, un fluture, floarea soarelui și așa mai departe. Evident, câștigătorul este cel care a bifat cele mai multe obiecte de pe listă până la următorul popas.

Iar dacă îți cauți o mașină potrivită pentru o vacanță cu întreaga familie, intră pe CarZZ.ro și vezi cele mai noi anunțuri cu autoturisme de vânzare. Alege apoi marca, modelul și bugetul astfel încât să se potrivească nevoilor voastre și să te poți bucura de o vacanță minunată alături de familia ta.

Recomandari