Agenţie online de turism: Luna ianuarie, un "Black Friday pentru călătorii", când biletele de avion sunt mai ieftine cu până la 60%. Cele mai ieftine bilete de avion sunt pentru Londra, Roma, Bruxelles, Veneţia şi Madrid

Luna ianuarie rămâne cea mai bună lună din an pentru a cumpăra bilete de avion, când diferenţa faţă de restul anului este de până la 60%, arată o analiză anuală realizată de platforma de rezervări bilete de avion Vola.ro.

"Dacă în restul anului românii urmăresc perioadele de promoţii pentru a beneficia de discounturi la preţul biletelor de avion, luna ianuarie rămâne perioada cea mai potrivită pentru a găsi cele mai mici preţuri la bilete de avion pentru destinaţiile dorite", arată compania într-un comunicat.

Destinaţiile europene operate de companii aeriene low cost beneficiază de preţurile cele mai avantajoase în luna ianuarie şi încep de la 20 euro/persoană pentru un bilet de avion dus-întors. La categoria cele mai ieftine bilete de avion se menţin Londra, Roma şi Bruxelles.

Sunt urmate de Veneţia de la 30 euro/persoană. Preţul biletelor de avion pentru Madrid, Dublin şi Barcelona este începând de la 45 euro, iar pentru Copenhaga şi Lisabona depăşeşte 80 euro.

O creştere a apetitului românilor pentru zboruri accesibile

"Conform datelor analizate de specialiştii noştri, dacă în restul anului românii trebuie să urmărească promoţiile companiilor aeriene pentru a beneficia de discounturi la preţul biletului de avion, în luna ianuarie cele mai bune preţuri sunt disponibile organic sau prin promoţiile companiilor aeriene, la o simplă căutare pe motorul Vola.ro. Tot ce trebuie să facă este să cunoască destinaţia şi perioada, iar motorul nostru de căutare va evidenţia automat preţurile de Ieftinuarie. În plus, fiecare bilet cumpărat de Ieftinuarie oferă beneficii precum reduceri la bagajul de cala şi acces la premii zilnice şi garantate. De la an la an am observat o creştere a apetitului românilor pentru zboruri accesibile şi vacanţe ieftine iar numărul biletelor de avion vândute în prima lună din an este impresionant. Luna ianuarie este considerată deja un Black Friday pentru călătorii, iar românii s-au obişnuit să îşi pastreze un buget dedicat călătoriilor pentru a profita de preţurile bune din Ieftinuarie", a declarat Claudia Tocila, marketing manager la Vola.ro.

Românii pot profita de preţurile mici din ianuarie pentru a-şi rezerva atât city break-urile din lunile de primăvară, cât mai ales biletele de avion pentru vacanţa de vară.

"Pentru românii care îşi doresc să călătorească la Londra în acest an, preţurile sunt cu până la 57% în medie pentru rezervările în luna ianuarie spre deosebire de rezervările făcute în luna Iunie, de exemplu. Pentru cei care sunt nehotărâţi şi aşteaptă până în luna februarie să îşi rezerve biletul de avion, preţul mediu creşte cu aproximativ 20% pentru fiecare destinaţie", arată compania.

Din afara Europei, călătorii pot rezerva, spre exemplu, bilete de avion la Dubai cu până la 40% mai ieftin decât în restul anului, dar şi Bangkok cu peste 30% mai ieftin decât în restul anului.

În anul 2018, peste 30.000 de bilete de avion au fost cumpărate în luna ianuarie, iar în 2019 s-a depăşit pragul de 40.000 de bilete.

În 2018, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9,2 milioane de euro în creştere cu 33% faţă de 2017.

Sursa : news.ro

Ultimele știri