Antena Căutare

Bangkok, Venetia Orientului

Thailanda este fara indoiala "Tara Zambetelor", un loc cu oameni veseli, primitori si mereu dornici de a te conduce in explorarile tale.

Thailanda are tot ceea ce si-ar dori un turist: orase pline de atractii incitante, plaje fabuloase, cu nisip fin si stanci ce se inalta din strafundurile apei catre cer. Insule pline de exotism, cum credeai ca exista doar in filme, vestigii istorice si temple budiste.

Si nu in ultimul rand, preparate culinare neobisnuite, un echilibru interesant de gusturi si arome, fructe si legume pe care nu credeai ca ai sa le poti gusta vreodata...

O altfel de lume, neinchipuit de frumoasa, la cae vei visa cu mult timp dupa ce vei ajunge acasa.


ORASUL GIGANT
Bangkok este poarta de intrare catre Thailanda. Unul dintre marile orase asiatice, cu zgaraie nori, strazi suspendate, magazine uriase (un adevarat paradis pentru cei care adora shopping-ul), temple budiste si restaurante unde puteti savura preparate thai sau internationale. Ceea ce va va incanta inca din prima zi sunt preturile foarte mici, iar oferta atat de variata va face ca vacanta sa fie un aminunata.

Articolul continuă după reclamă

In capitala Thailandei nu trebuie sa ratati o croaziera pe raul Chao Phraya, admirand templele budiste si palatele ce se intind de o parte si de alta a raului. Interesant este ca din Chao Phraya se desfasoara o serie de canale, motiv petru care Bangkok a fost numit de catre turisti "Venetia Estului".

In fiecare dimineata, pe aceste canale sosesc barcile incarcate cu fructe si condimente, o adevarata piata plutitoare extrem de colorata si parfumata. Turistii sau thailandezii pot sa se aprovizioneze astfel cu ingredientele unei mese in adevaratul stil thai, direct din ... barca.


SIAM NIRAMIT
Si tot la sectiunea "obligatoriu" intra si o vizita la Siam Niramit. Mult mai mult decat un teatru intrat in Cartea Recordurilor, capabil sa adaposteasca peste 2000 de spectatori.

Proportiile spectacolului sunt fantastice. 150 de actori purtand costume traditionale, elaborat decorate, redau prin dans si muzica istoria Thailandei (o epopee ce-ti ramane mult timp in amintire, imaginile insotindu-te catre casa) sau lumea fantastica incarcata de personaje fabuloase bune sau rele.

Personajele se inalta in inaltul cerului, corabiile plutesc pe apa, iar ploaia aduce din nou viata (totul este atat de real, incat scena se va umple de apa, formand un lac pe care vor pluti barci gratioase). Dupa spectacol, turistii pot vizita parcul in care sunt reconstituite traditiiile thailandeze.

Case inconjurate de mici lacuri, unde poti sa inveti cum se fac mastile viu colorate, folosite de catre thailandezi in timpul dansurilor cu caracter ritualic. In alt loc, o fetita te pofteste sa gusti prajiturele din faina de orez si cocos coapte chiar in fata ta.

Sau poate o omleta invelita in foi de bambus si coapta pe jar. Instrumente muzicale, dansuri, origami. O calatorie de doar cateva ore, descoperind esenta Thailandei.


MARELE PALAT
Ai nevoie de cel putin o zi pentru a descoperi Marele Palat, "caminul" regilor Thailandei. Datand din 1782, complexul fost ridicat la initiativa Regelui Rama I, cu ocazia mutarii capitalei din Thonburi.

De-a lungul timpului a gazduit nu doar resedinta regala, sala tronului si birourile administrative, cat si unul dintre cele mai venerate simboluri ale thailandezilor: Buda-de-Smarald. Zeul este sculptat dintr-un bloc de jad verde si a fost descoperit in 1434 de catre niste calugari.

Desi nu este mai mare de 45 de centimetri, atrage ca un magnet toate privirile. Imaginea sacra este invesmantata diferit, in functie de anotimp. Exista astfel costume pentru vara, iarna sau sezon ploios. Ele se schimba de trei ori pe an, in cadrul unui ceremonial la care participa si regele Thailandei.

Fiecare statuie, turn sau templu are o anumita simbolistica. Exista astfel sculpturi ale personajelor fabuloase care abunda mitologia thailandeza, 178 de sectiuni de pictura murala care descriu Ramayana, un relicvariu asezat intr-un altar cu totul special, ce poarta numele de "chedi", "Mondop"- cladirea ce adaposteste scripturile sacre inscrise pe frunze de palmier, opt Thai Prang- constructii in forma de con al caror rol este sa-i "adaposteasca" pe zei, dar si o replica in miniatura a Anghor Wat.

Palatul Chakri, fosta resedinta a regilor si reginelor din Thailanda, este folosit astazi pentru a gazdui receptiile in cinstea oficialitatilor din strainatate. Cu siguranta, preparatele thailandeze, atat de cunoscute, ofera o prima imagine a unei tari care are atatea de oferit celor care doresc sa o cunoasca.


UTIL
Cel mai bine este sa ajungeti in Bangkok in timpul sezonului racoros, intre lunile octombrie si februarie. In felul acesta veti evita sezonul ploios, dar si canicula din timpul verii. Va puteti caza usor in hoteluri de patru si cinci stele, apartinand marilor lanturi, la preturi foarte mici, comparativ cu Europa (60 de euro camera de lux la un hotel de cinci stele).

Transportul cu avionul este foarte costisitor, biletul depasind 1000 de euro de persoana. Agentiile de turism din Romania ofera un sejur in Bangkok la pretul de 1800 euro (incluzand transportul cu avionul, 13 nopti cazare la hotel de cinci stele cu mic dejun, transfer aeroport, toate taxele incluse).

Pentru a va deplasa dintr-o parte in alta a orasului aveti la dispozitie taxiuri, metrou, skytrain si touk touk- pitorestile masinute, in care incap doar doua persoane.

Pentru cumparaturi, mergeti mai intai la Chatuchak, o piata uriasa deschisa in perioada weekendului. Un adevarat oras in oras, cu strazi intortocheate, unde veti gasi produse traditionale, bijuterii, frute si condimente, haine, jucarii... Absolut orice va puteti dori.

Preturile, bineinteles, foarte mici. Daca vi se face sete, savurati un suc din frcte proaspat stoarse. Pur si simplu va alegeti cel mai frumos mango, papaya sau ananas si sucul este gata. Hranitor si racoritor. Siam Paragon este cel mai mare si mai luxos mall din aceasta regiune.

Veti gasi aici magazine ale celor mai importante branduri, restaurante si cinematografe. Aveti nevoie de mai mult de o zi pentru a-l descoperi pe de-a-ntregul.

Sursa: jurnalul.ro

Santorini - o minune a naturii... Jurnal de Sicilia 1: Cum sa te indragostesti si mai mult de paste...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x