Live acumAnimatie: Zootropolis
Prime Time 20:00Observator Sport

București, 560 de ani. Capitala României, sub lupa străinilor. Ce atracții turistice cred ei că merită vizitate

București, 560 de ani. Pe 20 septembrie se împlinesc 560 de ani de la atestatea documentară (1459) și 360 de ani de când Bucureştiul a devenit capitala Ţării Româneşti (1659). Vă oferim zece atracții turistice ale capitalei României pe care străinii le găsesc irezistibile, într-un top realizat de skyscanner.es.

bucuresti

București, 560 de ani. Pe 20 septembrie se împlinesc 560 de ani de la atestatea documentară (1459) și 360 de ani de când Bucureştiul a devenit capitala Ţării Româneşti (1659). Vă oferim atracții turistice ale capitalei României pe care străinii le găsesc irezistibile, într-un top realizat de skyscanner.es, dar și ce cred străinii care vor să călătorească în România

Bucureștiul este cel mai populat oraș și cel mai important centru industrial și comercial al țării și al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. Conform unor estimări ale unor specialiști, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni și se estimează că acest număr va depăși patru milioane. La acestea se adaugă faptul că localitățile din preajma orașului, care vor face parte din viitoarea Zonă Metropolitană, însumează o populație de aproximativ 430.000 de locuitori.

”Oamenii sunt amabili și mereu încearcă să te ajute”

Capitala României este punct de atracție și pentru străini. Potrivit site-ului skyscanner.es, topul celor zece atracții turistice, realizat în 2017, este format din următoarele: Palatul Parlamentului, Centrul Istoric, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Muzeul Național de Artă, Piața Revoluției, Bisericile, Ateneul Român, Galeriile de Artă. Un alt motiv pentru care străinii vin în România îl reprezintă și distracția din Centrul Vechi.

O întrebare pe care o adresează turiștii care vor să viziteze orașul București este dacă România este p țară sigură, scrie aprovechaeuropa.com. ”Da, România este o țară foarte sigură. De asemenea, am fost întrebat dacă pot călători în siguranță și un grup de tinere. Da, nu e nicio problemă, oamenii sunt foarte amabili și mereu încearcă să te ajute”, se arată în articolul în ianuarie 2019.

București, locul din România unde se cazează cei mai mulți turiști

Potrivit unui studiu realizat în urmă cu câteva luni de INS (Institutului Național de Statistică), ​București este singurul loc din țară unde anul trecut au fost peste 2 milioane de turiști, din care mai bine de 1 milion au fost străini. Dintre județe, doar Brașov și Constanța au trecut de 1 milion de turiști, ambele în creștere față de 2017. Singurul mare județ care a cunoscut o scădere în 2018 față de anul precedent a fost Timiș. La capătul opus, în Teleorman s-au cazat puțin peste 10.000 de turiști anul trecut.

Alte topuri care vizează Bucureștiul, la sărbătorirea a 560 de ani de atestare documentară sunt:

1. București, în topul celor mai cinstite oraşe din lume

2. București, în topul celor mai vizitatate orașe din lume

3. București, locul 82 în lume, în topul orașelor în care este recomandat să locuiești

4. București, în topul celor mai ieftine metropole ale lumii și pe primul loc în Europa

Citește și:

București. Cum s-a născut pe hartă și de ce ar putea ”muri”​

560 de ani de București. Istoria Arcului de Triumf din Bucureşti: „arcul a ajuns o zdreanță în anii 1930“​

surse foto: metropotam.ro, www.skyscanner.es

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro