Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Animatie: Pisicile aristocrate

FOTO! Buncar montan din Elvetia, transformat in hotel de "zero stele"

Gemenii artisti Frank si Patrick Riklin, din Elvetia, au transformat un buncar montan al securitatii civile intr-un hotel de zero stele.

Fiecare comuna din Elvetia are astfel de adaposturi antiatomice

Frank Riklin a explicat ca li s-a cerut sa amenajeze buncarul, asa ca el si fratele sau au hotarat sa lanseze hotelul de "zero stele".

2010/09/16//109809-entry-way-to-the-hotel~s600x600.jpg

Conditia care li s-a impus a fost sa elibereze locul in 24 de ore. Fratele sau, Patrick, a adaugat ca ei au dorit sa realizeze un hotel total opus celor din Dubai, facand aluzie la excesele societatii de consum.

Pretul unei nopti de cazare la acest hotel este intre 10 si 30 de franci elvetieni, adica intre 6,6 si 19,8 euro, si ofera confortul minim unui turist care se afla in trecere prin oraselul Sevelen din estul Elvetiei.

2010/09/16//109808-zero_stars_hotel.jpg

Turistul poate sa aleaga dintre patru categorii de paturi: cele cu saltea simpla, cele suprapuse, cele duble sau cele taranesti, care sunt si foarte confortabile.

Temperatura din camere abia atinge 5 grade Celsius, insa hotelul s-a bucurat de vizitatori.

Ana Schnieder Da Silva, de exemplu, a citit intr-un ziar ca se cautau voluntari care sa testeze prima noapte, ea fiind unul dintre ei.

2010/09/16//109810-not-the-first-class-room~s600x600.jpg

Un alt vizitator, Peter Meier, a declarat ca o noapte petrecuta intr-un buncar antiatomic este destul de confortabila, cu exceptia ventilatiei cam zgomotoase. Pentru rezolvarea acestei probleme, initiatorii hotelului de zero stele au pus la dispozitia vizitatorilor dopuri pentru urechi.

Cei doi frati artisti intentioneaza sa mai deschida inca 12 astfel de hoteluri in Elvetia, sub forma de franciza, intrucat cererea este din ce in ce mai mare.

Sursa: Intact News
Foto: www.worldradio.ch

Recomandari